5-jarige jongen roept om hulp en helpt zijn moeder: “hij heeft mijn leven gered”

Janine

04 Augustus 2022

5-jarige jongen roept om hulp en helpt zijn moeder: “hij heeft mijn leven gered”
Advertisement

We weten hoe kinderen ons kunnen verbazen en ons aan het lachen kunnen maken bij onschuldige, spontane en onverwachte gebaren. Maar wat ons echt sprakeloos maakt, is wanneer ze, zelfs als ze nog heel klein zijn, erin slagen zich als volwassenen te gedragen - zo niet beter - en iets buitengewoons doen en misschien zelfs iemand redden.

Iets wat de kleine Josh deed, een 5-jarige jongen die het leven van zijn moeder redde dankzij een zeer snelle intuïtie. In een noodgeval verspilde haar zoon geen moment en deed hij er alles aan om hulp te vragen en ervoor te zorgen dat haar niets overkwam. Laten we samen uitzoeken hoe het is gegaan.

via Daily Mail

Advertisement

The quick thinking actions of a 5-year-old boy from Telford helped to save his mum's life last month, after he dialled...

Pubblicato da West Mercia Police su Mercoledì 26 agosto 2020

Josh Chapman is een 5-jarige jongen die met zijn familie in Telford in het Verenigd Koninkrijk woont. De jongen werd beroemd op internet omdat hij het leven van zijn moeder wist te redden. Het gebeurde allemaal binnen enkele minuten. Josh was thuis met zijn 41-jarige moeder Caroline, en terwijl de vrouw wat huishoudelijk werk deed, was hij aan het spelen. Plotseling besefte hij dat er iets mis was: zijn moeder was op de grond gevallen en sprak niet meer. Caroline leed aan diabetes en had een lage glucosespiegel waardoor ze bewusteloos raakte.

Geconfronteerd met een dergelijk tafereel, aarzelde het kind geen moment en kwam in actie om haar te helpen. Hij zocht de ambulance waarmee hij altijd graag speelde en draaide het nummer dat hij op zijn speelgoedauto had zien staan, 112. Eenmaal aan de telefoon met de telefonisten legde hij de situatie uit en binnen enkele ogenblikken arriveerden ze.

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

"Hij heeft mijn leven gered - zei de vrouw - Hij had de telefoon nog nooit gebruikt en toen ze me vertelden wat er was gebeurd, stond ik versteld. Hij zag het nummer op zijn speelgoedambulance en belde. Ik ben zo trots op hem". Dit zijn de woorden van een moeder die het zonder haar zoon niet zou hebben gehaald.

De politie heeft ook iets gedaan om het kind officieel te belonen en te bedanken voor zijn gebaar. Josh werd uitgenodigd in de kazerne en kreeg een officiële politiehelm, een klein aandenken om hem voor een dag de held te laten voelen die hij echt was en zijn bekwaamheid te erkennen. Als hij er niet was geweest en vooral als hij niet snel en kordaat had gehandeld, had het voor zijn moeder nare gevolgen kunnen hebben, maar gelukkig is alles goed afgelopen.

Goed gedaan kleine held!

Advertisement