Schoonmoeder biedt haar schoondochter $10.000 om haar zoon te verlaten: ze accepteert het geld maar ze trouwen toch

Janine image
door Janine

04 Augustus 2022

Schoonmoeder biedt haar schoondochter $10.000 om haar zoon te verlaten: ze accepteert het geld maar ze trouwen toch
Advertisement

Het is bekend dat er tussen schoondochter en schoonmoeder vaak ongenoegen is, ook al is het nooit goed om te generaliseren. Het komt ook voor dat wanneer twee mensen trouwen, de schoondochter in alle opzichten deel uitmaakt van de familie van de echtgenoot en dat er geen enkel conflict is met de schoonmoeder. Er zijn echter ook andere gevallen, waarin de schoonmoeder enorm jaloers is, haar zoon niet los kan laten, en dat gedrag voor veel spanning in het gezin zorgt. Het geval dat we je gaan vertellen, is echter beslist extreem en het gebeurde bijna 30 jaar geleden: een schoonmoeder bood haar schoondochter 10.000 dollar om haar zoon te verlaten en nooit met hem te trouwen. Maar het ging niet helemaal zoals de schoonmoeder had gewild.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Zoals een gebruiker op Reddit meldde, vond dit verhaal ongeveer 30 jaar geleden plaats en is het nog steeds een van die verhalen die gaan over persoonlijke relaties binnen de verschillende families. De schoonmoeder, hoofdpersoon van dit verhaal, stond niet gunstig tegenover haar schoondochter, een verpleegster die erg verliefd was op haar zoon, met wie ze van plan was te trouwen. Hoewel het stel echt verliefd was, wilde de schoonmoeder niet dat haar zoon zou trouwen met iemand die "niet van zijn niveau” was. De tegenstellingen tussen de twee vrouwen waren hen en hun zoon goed bekend, maar de anderen niet: de schoonmoeder deed namelijk alsof ze zich goed gedroeg tegenover haar schoondochter wanneer ze in het gezelschap waren van andere mensen. Hoewel de vrouw haar zoon onder druk zette, begreep deze niet echt hoe ver de moeder kon gaan om een ​​spaak in het wiel van haar relatie te steken.

Gelukkig was de liefde die deze jonge mensen verenigde veel sterker dan de kwade bedoelingen van de schoonmoeder en langzaamaan begon het paar de details voor de bruiloft uit te tekenen. Het was op dat moment dat de schoonmoeder zich realiseerde dat ze niet veel tijd meer had en juist daarom bedacht ze een heel gemeen plan: ze bood 10.000 dollar aan de schoondochter om haar zoon te verlaten. Destijds was tienduizend dollar minstens het dubbele waard in vergelijking met nu, dus zeker een mooi bedrag.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De schoondochter nam het aanbod van haar schoonmoeder in overweging en stemde er uiteindelijk mee in het bedrag op die voorwaarde te innen, behalve dat ze besloot haar vriend en toekomstige echtgenoot niet te verlaten. De schoonmoeder zou nooit in staat zijn geweest zich bloot te geven en de som geld op te eisen, aangezien op dat moment alle familieleden, inclusief haar zoon, zouden hebben geweten van haar schandalige aanbod.

Na 30 jaar is het paar nog hechter dan ooit en niemand heeft ooit nog van dit verhaal gehoord.

Advertisement