93-jarige grootvader voelt zich alleen en heeft geen eten in huis: hij belt de politie voor wat gezelschap - BekijkDezeVideo.nl
x
93-jarige grootvader voelt zich alleen…
5-jarige jongen roept om hulp en helpt zijn moeder: “hij heeft mijn leven gered”

93-jarige grootvader voelt zich alleen en heeft geen eten in huis: hij belt de politie voor wat gezelschap

05 Augustus 2022 • Door Janine
1.717
Advertisement

Ouderdom kan heel moeilijk zijn om mee om te gaan voor de meeste ouderen die alleen zijn en niet in staat zijn om hun tijd aan een activiteit te besteden. Gennaro bijvoorbeeld, een 93-jarige grootvader uit Carpi, die na de dood van zijn vrouw volledig alleen en aan zichzelf overgelaten werd. De grootvader slaagde erin de schaamte te overwinnen en om hulp te vragen, pakte de telefoon en richtte zich tot de politie van zijn stad: "Ik heb honger en dorst, kunnen jullie me iets komen brengen?" vroeg hij beleefd aan de telefooncentrale van het bureau van Modena. De telefoniste negeerde zijn verzoek natuurlijk niet en stuurde onmiddellijk twee agenten ter plaatse.

via: Facebook

Gennaro è un nonnetto carpigiano di 93 anni che ieri mattina, messo da parte l’imbarazzo, si è fatto coraggio e ha...

Pubblicato da Vizi e desideri su Lunedì 1 agosto 2022

De eenzaamheid van ouderen is een van de grootste en ernstigste problemen waar elk land op de een of andere manier mee te maken krijgt. Families zijn niet altijd in staat om bejaarde ouders te ondersteunen zoals ze zouden willen, terwijl het soms gebeurt dat deze families uit het zicht van oudere familieleden verdwijnen, in het beste geval gedwongen om naar een bejaardentehuis te gaan. In het ergste geval staan ​​ze er echter helemaal alleen voor.

Opa Gennaro, 93 jaar, voelde zich niet alleen eenzaam, maar hij had ook honger. De oude man vatte moed, pakte de telefoon en, zonder te weten tot wie hij zich moest wenden, nam hij contact op met de politie: "Ik heb dorst, ik heb honger, kunnen jullie me wat water en wat fruit brengen?", vroeg hij vriendelijk en toen voegde hij eraan toe: "Maar geen appels, die zijn te hard en ik kan niet goed kauwen".

Zijn roep om hulp werd meteen ingewilligd: kort daarna kwamen twee agenten bij hem thuis met drinken en eten. Gennaro was natuurlijk heel blij met dat bezoek en met het eten. De grootvader verwelkomde de twee agenten met een glimlach en nodigde hen uit om bij hem te komen zitten voor een kopje koffie: "Ga zitten, laten we samen een kop koffie drinken, alsjeblieft." Voor Gennaro waren die minuten die hij samen met de twee agenten doorbracht een moment van ontsnapping waardoor hij even met iemand kon praten, in plaats van altijd alleen en in gedachten verzonken te zijn. De oude man vertelde zijn verhaal aan de agenten, hoe zijn grootvader vocht in de oorlog en hoe hij werkte als arbeider voor een grote multinational, en hoe goed zijn vrouw kon koken. Helaas bleef hij na het overlijden van laatstgenoemde alleen achter met zijn herinneringen.

"Op oudere leeftijd wordt alles afstandelijk, soms zelfs de kamer ernaast", zei Gennaro met een vleugje melancholie. Het bezoek, hoewel kort, werd zeer gewaardeerd door de man, die de twee agenten aanspoorde om hem ook in de toekomst te bezoeken: "Kom me weer eens opzoeken, ik zal op jullie wachten".

Tags: OuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt