Alleenstaande vader verkleedt zich als vrouw voor Moederdag: een manier om te voorkomen dat zijn kinderen zich buitengesloten voelen

Janine image
door Janine

07 Augustus 2022

Alleenstaande vader verkleedt zich als vrouw voor Moederdag: een manier om te voorkomen dat zijn kinderen zich buitengesloten voelen
Advertisement

Opvoeden is niet makkelijk, dat weten we. Alle moeders en vaders die elke dag voor deze uitdaging staan, zijn zich hiervan bewust, maar ze kijken met vreugde en sereniteit naar hun dagelijks leven omdat een glimlach van hun kind genoeg is om zich onoverwinnelijk te voelen. De moeilijkheden zijn echter talrijk, zowel voor degenen die een koppel vormen als, nog meer, voor degenen die de verantwoordelijkheid hebben om hun kinderen alleen op te voeden. Of het nu een alleenstaande moeder of vader is, dat maakt niet uit, je hebt veel wilskracht en geduld nodig om alles goed te laten verlopen en de kleintjes sereen op te laten groeien.

De vader waar we het over willen hebben, heeft laten zien dat hij veel mooie eigenschappen heeft en heeft zijn kinderen werkelijk ontroerende momenten gegeven, ondanks dat hij alleen is en zijn partner hen heeft verlaten. Laten we eens kijken.

via Inside Edition

Advertisement

Chatchai Panuthai is een jonge alleenstaande vader die met zijn twee kinderen, Imsome en Ozone, in Thailand woont. Na de scheiding van zijn vrouw die naar Europa verhuisde, moest de man een eenzaam ouderlijk leven leiden, waardoor alle verantwoordelijkheden op zijn schouders kwamen te liggen. Wat heeft hij gedaan? Hij liet zich niet ontmoedigen en slaagde erin door te gaan, waarbij hij op alle mogelijke manieren probeert zijn kleintjes op te laten groeien in een serene en vredige omgeving.

Als een vader erin slaagt om zich te organiseren en een dagelijkse balans te vinden in het beheer van werk en gezin, kunnen we alleen maar zijn vechtlust en zijn wilskracht bewonderen. Er zijn echter gevallen waarin de moederfiguur beslist onvervangbaar kan zijn, wat te doen in dergelijke gevallen? Panuthai kreeg te maken met een soortgelijke gebeurtenis, maar vond een oplossing die het hele web ontroerde.

Advertisement

Op Moederdag - dat in Thailand in augustus wordt gevierd - wist de man dat elk kind die dag in vreugde en feestend zou doorbrengen, maar zijn kinderen hadden zich uitgesloten kunnen voelen, gezien de afwezigheid van hun moeder. Zonder al te veel na te denken, kwam hij op een briljant idee en bracht het in de praktijk. Hij droeg vrouwenkleren, deed een strik in zijn haar en nam de plaats van de vrouw in.

Verbaasd om hem zo gekleed te zien, begrepen de kleintjes misschien niet eens wat hun vader deed, maar degenen die het moment zagen wel en waardeerden het enorm. Vooral Kornpat Ae Sukhom, een vriend van Panuthai, die alles vereeuwigde in een video en op enkele foto's. "Hij wilde niet dat zijn kinderen zich in de steek gelaten voelden omdat hun moeder hen had verlaten. Hij is de beste moeder" - verklaarde hij. En hij had het bij het juiste eind.

Pubblicato da Kornpat Ae Sukhom su Giovedì 9 agosto 2018

Hoevelen zouden dit hebben gedaan om hun kinderen een extra glimlach te bezorgen en hen een goed gevoel te geven ondanks de afwezigheid van hun moeder? Misschien iedereen of misschien niet, hij deed het en zijn gebaar was lovenswaardig. De ruim 6 miljoen gebruikers die de clip bekeken en een waarderend commentaar achterlieten, begrepen dat maar al te goed.

Wat vind jij van deze vader?

Advertisement