33-jarige man klaagt elke maand over buikpijn: hij ontdekt dat hij eierstokken en een baarmoeder heeft

Janine

05 Augustus 2022

33-jarige man klaagt elke maand over buikpijn: hij ontdekt dat hij eierstokken en een baarmoeder heeft
Advertisement

Hoewel de wereld is geëvolueerd dankzij technologische vooruitgang en geneeskunde, zijn er nog steeds veel mysteries met betrekking tot de menselijke natuur en het gedrag van mensen die onopgelost blijven. Misschien is dit de reden waarom er enkele specifieke gevallen zijn van zwangere vrouwen die zich echter pas op het moment van de bevalling realiseren dat ze zwanger zijn. En misschien is het ook om deze reden dat de ongelooflijke ontdekking van een 33-jarige uit een klein dorpje in de provincie Sichuan, China, ons sprakeloos maakt: na jaren van klagen over buikpijn en bloedsporen in de urine ontdekte de man dat hij eierstokken en een baarmoeder had.

via Mirror

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Chen Li, wiens naam om privacyredenen is veranderd, klaagde al langer over deze buikpijn die elke maand verscheen en bloedsporen in zijn urine, maar ging pas onlangs naar een dokter. De man legde zijn situatie uit aan de dokter en na zorgvuldige analyse bleek hij intersekse te zijn: Chen Li werd geboren met mannelijke en vrouwelijke organen, ondanks dat hij uitsluitend mannelijke geslachtsorganen had. De pijnen en het bloed dat elke maand verscheen, waren niets meer dan de manifestatie van de menstruatiecyclus. Een angstaanjagende en verontrustende ontdekking voor Chen Li, die in het verleden geloofde dat hij aan blindedarmontsteking leed. De man heeft zichzelf altijd geïdentificeerd als een man, ondanks een enorme aanwezigheid van vrouwelijke hormonen in zijn lichaam, vergelijkbaar met die van een gezonde volwassen vrouw. De man onderging een chirurgische ingreep van drie uur om zijn vrouwelijke organen te laten verwijderen en zijn leven als man voort te zetten.

Pexels / Not the actual photo

De chirurg die hem opereerde zei: "Hij voelde zich meteen op zijn gemak en zijn vertrouwen was hersteld na de operatie. Vanaf nu zal hij zijn leven als man kunnen leven, maar hij zal zich niet kunnen voortplanten." Dit zijn zeldzame gevallen die echter meestal tijdens de adolescentie worden ontdekt en die geen fysieke schade aanrichten, maar aanleiding kunnen geven tot een psychologisch trauma. Het lijkt absurd om niet te merken dat er iets mis is of om een ​​medisch bezoek zo lang uit te stellen, maar veel mensen lijken opzettelijk controles niet uit te voeren uit angst of schaamte.

Advertisement