28-jarige ontdekt dat ze "allergisch is voor de zwaartekracht": ze kan niet langer dan 3 minuten uit bed komen

Janine

06 September 2022

28-jarige ontdekt dat ze
Advertisement

Hoewel de geneeskunde en de wetenschap voortdurend in ontwikkeling zijn, zijn er nog steeds veel symptomen en syndromen waarop artsen geen echte antwoorden weten. Lyndsi Johnson, bijvoorbeeld, is een 28-jarige vrouw die plotseling een reeks vrij ernstige symptomen kreeg, waar de artsen niet onmiddellijk een antwoord op konden geven. Het probleem zit natuurlijk in niet-bestaande of experimentele behandelingen die niet veel voordeel bieden aan patiënten. Lyndsi begon zich ziek te voelen in 2015 en binnen een paar jaar zijn haar symptomen zo verergerd dat ze vandaag letterlijk bedlegerig is. De reden? Ze is "allergisch voor de zwaartekracht".

via Instagram / officiallyndsi

Advertisement

Instagram / officiallyndsi

Lyndsi onthulde dat ze overdag het huis niet meer kon verlaten of zelfs niet meer uit bed kon komen, hooguit een paar minuten, zonder flauw te vallen. "Ik ben allergisch voor de zwaartekracht - het klinkt gek, maar het is waar", zei de jonge vrouw, "ik kan niet langer dan drie minuten staan ​​zonder misselijk te worden of flauw te vallen. Ik voel me veel beter liggend. Ik lig altijd in bed, tot 23 uur per dag”, concludeerde de verbitterde vrouw. Voordat ze tot deze conclusie kwamen, wisten de artsen echter niet wat ze ermee aan moesten. Na jaren van onderzoeken en controles kreeg ze in februari 2022 eindelijk de diagnose van een zeldzame aandoening, namelijk posturaal tachycardie syndroom (POTS), een ziekte die zich manifesteert met een abnormale verhoging van de hartslag die optreedt na zitten of opstaan.

Voor Lyndsi, die eerder als monteur van de marineluchtmacht werkte, was het een beslist traumatische levensverandering: van een zeer actief persoon werd ze een vrouw die nauwelijks een paar minuten uit bed kan blijven. Het is duidelijk dat dit een uiterst slopende aandoening is, maar de jonge vrouw probeert er op de best mogelijke manier mee om te gaan. Haar man, James, is in deze moeilijke tijd aan haar zijde gebleven en zorgt voor alles: het huis schoonmaken, koken, wassen, enz.

Instagram / officiallyndsi

Lyndsi vertelde hoe het allemaal begon: de symptomen verschenen toen ze nog bij de marine werkte; in 2018 moest ze precies vanwege het fysieke ongemak dat ze voelde de militaire dienst verlaten, totdat alles erger werd. Chronische vermoeidheid, braken, migraine en uiteindelijk flauwvallen zijn de symptomen die de jonge vrouw in haar huidige toestand brachten. "Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 28ste een douchestoel zou moeten gebruiken. Ik kan het huis niet meer uit. Er is geen remedie, maar ik ben erg dankbaar dat ik James in mijn leven heb”, zei Lyndsi. Toen het syndroom eenmaal werd herkend, startte de jonge vrouw een therapie op basis van bètablokkers, die haar flauwvallen verminderden door ze te beperken tot slechts drie keer per dag en haar ook hielpen tegen de misselijkheid. Helaas is niet alles opgelost, omdat ze alleen maar uit bed kan komen om te eten of te douchen, maar het is te hopen dat er na verloop van tijd een effectievere remedie zal worden gevonden.

Advertisement