x
Ze gaat in haar auto wonen omdat ze…
Zij is 19 en hij 42, ze houden van elkaar, maar internetgebruikers bekritiseren hen: Ze kopen een heel dorp voor maar 26.000 euro: “En dan te bedenken dat we ons geen huis konden veroorloven”

Ze gaat in haar auto wonen omdat ze de huur niet meer kan betalen: “Zo vecht ik tegen de crisis"

10 Augustus 2022 • Door Janine
7.128
Advertisement

De kosten van levensonderhoud in veel steden over de hele wereld kunnen voor veel mensen echt ondraaglijk zijn. De lonen worden lager, terwijl de productprijzen stijgen. Nikita Crump is een jonge vrouw die op een bepaald moment in haar leven de kosten van de huur niet meer kon betalen, ondanks dat ze twee banen tegelijk had. Wat te doen in deze gevallen? Schulden betalen zichzelf niet vanzelf terug en blijven lenen betekent je eigen graf graven. Nikita verhuisde naar haar auto en omarmde een on the road levensstijl die haar in staat stelt om zonder al te veel problemen te leven.


In 2019 koos Nikita er noodgedwongen voor om definitief naar haar Honda Civic te verhuizen. Hoewel ze had geprobeerd om twee banen te hebben, maaltijden over te slaan en geld te sparen voor de huur, kon de jonge vrouw het niet meer aan en besloot ze een andere weg in te slaan die haar leven duurzamer zou maken. Op haar TikTok-account heeft Nikita meer dan een miljoen volgers die haar avonturen en on the road levensstijl volgen. De jonge vrouw slaapt in de auto, verandert van wijken en buurten in verschillende steden; de keuze hangt sterk af van de rust van de plek en dankzij de satellietweergave van Google Maps weet ze geschikte plekken te zoeken om de nacht door te brengen.

Wat haar veiligheid betreft, laat Nikita zien hoe ze erin slaagt om alle ramen hermetisch te bedekken met een handmatig systeem van afdekkingen, zowel om de ramen te verduisteren en een beetje privacy te hebben als om zichzelf te beschermen tegen kou en hitte. In haar video's laat ze ook zien hoe haar dagelijkse routine verloopt: ze wordt wakker, vouwt de lakens die ze heeft gebruikt op, haalt de bedekkingen van de ramen en gaat naar een plek vlakbij de auto waar ze kan douchen. In een video wordt ze bijvoorbeeld gezien terwijl ze een sportschool binnenloopt. Dan gaat ze ontbijten, dat het meisje consumeert op een soort dienblad dat ze aan het stuur heeft bevestigd.

Advertisement

Wat betreft de was, is de enige manier om dat te doen door naar een wasserij te gaan. "Ik ben per definitie het grootste deel van mijn volwassen leven dakloos geweest", zegt Nikita, "Ik heb ook al eerder een tijdje in mijn auto gewoond. Ik ben dus geen onbekende in lastige situaties en dakloos zijn." Opmerkingen over haar levensstijl omvatten een beetje van alles: er zijn mensen die haar respecteren vanwege haar veerkracht en omdat ze praktisch is, en mensen die beweren dat het een erg eenzame en trieste manier van leven is.

Wat vind jij?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt