Ze kopen een heel dorp voor maar 26.000 euro: “En dan te bedenken dat we ons geen huis konden veroorloven”

Janine

09 Augustus 2022

Ze kopen een heel dorp voor maar 26.000 euro: “En dan te bedenken dat we ons geen huis konden veroorloven”
Advertisement

Wie van ons heeft er niet minstens één keer in zijn leven van gedroomd om een ​​eigen huis te hebben om in te schuilen en te ontspannen? Min of meer allemaal, maar het is niet altijd mogelijk. Er zijn namelijk mensen die de juiste woning niet kunnen vinden en mensen die hem juist wel vinden, maar niet genoeg geld hebben om het te kopen. Een situatie die twee Engelse hoveniers hebben meegemaakt.

Aanvankelijk niet in staat om zelfs maar een studio in Engeland te kopen, slaagde dit stel er zelfs in om voor een paar euro een heel dorp in Normandië te kopen. Geloof je het niet? Mis! Zij hebben het gedaan en hebben grootse plannen voor de toekomst. Laten we het samen bekijken.

via Indipendent

Advertisement

Hello everyone, please read our Go Fund Me page…🥰. https://gofund.me/850aa848

Pubblicato da Yip and Paul’s Village Gite su Martedì 26 luglio 2022

Paul Mappley en Yip Ward zijn een stel uit het Verenigd Koninkrijk. De twee, werkzaam als tuinmannen, hadden altijd grote moeilijkheden ondervonden bij het kopen van een huis. "Waar we eerder woonden, kostte een klein appartement meer dan 300.000 euro" - bekenden ze. Een te hoog en ontoegankelijk bedrag voor hen, waardoor ze gedwongen waren in een woonwagen in Tunbridge, in Kent te wonen, maar toen veranderde er iets. Yip kreeg een telefoontje van een vriend van hem die hem aanbood zijn eigendom te kopen voor slechts 12.000 euro. Een werkelijk te verwaarlozen bedrag, dus de twee aarzelden niet en accepteerden de verhuizing naar La Buslière, een klein dorpje in Normandië.

Toen ze daar eenmaal waren, realiseerde het paar zich dat de deal nog beter zou kunnen worden. Ze ontdekten namelijk dat het hele dorp te koop stond, niet alleen het huis dat ze net hadden gekocht. Zo werden ze, door er 14.000 euro aan toe te voegen, de eigenaren van het hele dorp, bestaande uit 6 huisjes, 2 schuren, een stal, een ciderpers, een waterput, een werkplaats en een oven. Natuurlijk was het eerst niet makkelijk, er was zelfs geen elektriciteit, maar Paul en Yip zijn inmiddels gewend en nu voelen ze zich er echt thuis.

[La belle histoire] Vivant durant des années dans une caravane en Angleterre, ils réalisent leur rêve en achetant un...

Pubblicato da Outrouverquoiacaen su Venerdì 29 luglio 2022

"Het was zo opwindend om te weten dat al die geschiedenis van ons was - zeiden ze - we hadden veel geluk." Hun plannen voor de toekomst zijn interessant en ongelooflijk: ze hebben besloten dat ze die plek binnen een paar jaar zullen omtoveren tot een luxe toeristische bestemming. Een prachtig project dat, als het door gaat, veel meer waard zou zijn dan de 26.000 euro die geïnvesteerd werd voor de aankoop van heel La Buslière.

We wensen hen veel succes!

Advertisement