Ze betalen hem per ongeluk een salaris dat 286 keer hoger ligt dan normaal: werknemer neemt het geld op en verdwijnt

Janine image
door Janine

10 Augustus 2022

Ze betalen hem per ongeluk een salaris dat 286 keer hoger ligt dan normaal: werknemer neemt het geld op en verdwijnt
Advertisement

Hopen dat vroeg of laat het geluk op onze deur klopt, is een wens die velen delen. Er is weinig voor nodig, misschien een kleine winst in de loterij of een onverwacht geschenk om veel mensen blij te maken, maar dit gebeurt niet altijd en daarom moet je voor de dagelijkse uitgaven alleen vertrouwen op je werk en het daaruit voortvloeiende inkomen. Als je werkgever je echter door een onduidelijke fout een loonsverhoging zou geven, hoe zou je dan reageren?

We hebben het niet over bonussen, kerstcadeaus of iets dergelijks, maar over bedragen die veel verder gaan dan de normale. Zoiets overkwam een ​​Chileense werknemer die, heel toevallig, een salaris kreeg dat 286 keer hoger was dan normaal. Geloof je het niet? We vertellen je wat er gebeurd is.

via Times Now News

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Chili, waar een man, een werknemer van het consortium dat het grootste deel van de productie van vleeswaren van het land beheert, een beslist onverwachte verrassing van het bedrijf ontving. De werkgevers zouden, zonder het te weten, een maandsalaris hebben betaald, met 286 keer het normale salaris. Toen de boekhouders op de hoogte werden gebracht van een enorm tekort in de kas van het bedrijf, werd een onderzoek gestart die leidde tot de identificatie van de fout.

In plaats van de werknemer ongeveer 540 euro te betalen - wat overeenkomt met 500.000 Chileense peso's - maakte het bedrijf een ​​veel hoger bedrag naar hem over, waardoor de man een bedrag kreeg dat neerkwam op ongeveer 170.000 euro. Een bankrekening die plotseling was gegroeid en die, laten we eerlijk zijn, voor iedereen aantrekkelijk zou zijn, dus ook voor hem.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Hoewel het bedrijf direct contact met hem opnam om hem op de fout te wijzen en hem te vragen het onbedoeld betaalde verschil terug te betalen, zei de man eerst dat hij alles via de bank zou oplossen, maar verdween toen. Precies. Dagenlang onbereikbaar, liet hij pas van zich horen met een ontslagbrief via zijn advocaat. Een gebaar dat het consortium woedend maakte en ertoe leidde dat het topmanagement hem aanklaagde voor het toe-eigenen van geld dat niet aan hem verschuldigd was. Jammer dat we verdere ontwikkelingen niet kennen en dat we niet weten waar hij is.

En jij, hoe zou jij je in zijn plaats hebben gedragen? Zou je gehandeld hebben zoals hij of zou je alles hebben teruggegeven?

Advertisement