"Ik wilde even alleen zijn, dus kocht ik een gebakje en at die op in de auto: deed ik er verkeerd aan?”

Janine

17 Augustus 2022

"Ik wilde even alleen zijn, dus kocht ik een gebakje en at die op in de auto: deed ik er verkeerd aan?”
Advertisement

Er zijn momenten waarop je de behoefte voelt om even een momentje voor jezelf te nemen. Kleine ogenblikjes in het hectische leven van alledag om even je hoofd los te maken en te ontspannen zonder de druk van verantwoordelijkheden. Het gebeurt met degenen die alleen wonen, met degenen die nog bij hun ouders wonen en, misschien vooral, met degenen die een gezin hebben met kleine kinderen en veel dingen te doen hebben. Dit betekent niet dat de persoon in kwestie niet om zijn dierbaren geeft of geen tijd met hen wil doorbrengen, maar we weten hoe essentieel het is om jezelf niet te verwaarlozen en een beetje voor jezelf te zorgen.

Een behoefte die de hoofdpersoon van dit verhaal voelde, verteld op Reddit, en die hem helaas een ruzie met zijn vrouw kostte. We leggen je uit wat er gebeurde.

via Reddit

Advertisement
justgrimes/Flickr - Not the actual photo

justgrimes/Flickr - Not the actual photo

De hoofdpersoon van het verhaal voelde de behoefte om dit onderwerp te bespreken en ging op internet op zoek naar advies en overwegingen met betrekking tot wat hij had gedaan. De man opende zijn verhaal met deze woorden: "Als echtgenoot en vader erken ik dat veel dingen die ik vroeger alleen deed, nu moeten worden gedeeld met mijn vrouw en kinderen. Eerst had ik alles voor mezelf: kleding, eten, telefoon, nu gebruiken zij het ook en ik had een sterk verlangen om even van iets in mijn eentje te genieten".

Reden waarom hij op een avond besloot een stuk taart te kopen en die in de auto op te eten, voordat hij naar huis terugkeerde en vrij van de gedachte het te moeten delen. Jammer dat zijn vrouw erachter kwam en boos werd.

"Ik heb geprobeerd haar mijn redenen uit te leggen, maar ze lijkt ze niet in het minst te hebben begrepen, ook omdat ze me vertelde dat het erg oneerlijk was tegenover hen", zei de man.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Twijfelend of hij er goed aan had gedaan of niet, besloot hij de kwestie met internetgebruikers te delen om wat meer te weten te komen. De meesten van hen betuigden hun solidariteit met hem en gaven toe dat ze soms hetzelfde deden. Eén persoon in het bijzonder antwoordde: "Eet het de volgende keer direct op de parkeerplaats van de supermarkt op, gooi de verpakking in de vuilnisbak en betaal contant, zodat je geen spoor achterlaat en je het in totale gemoedsrust kunt consumeren”.

Wat vind je van dit alles? Zou je ooit zoiets doen of een andere strategie vinden om een ​​paar minuten alleen en vrij van alle gedachten te zijn?

Advertisement