Hij leest zijn overlijdensbericht in de krant: "familieleden en vrienden belden in tranen om te begrijpen wat er was gebeurd"

Janine

20 Augustus 2022

Hij leest zijn overlijdensbericht in de krant:
Advertisement

Veel mensen hebben de gewoonte om elke ochtend de krant te kopen om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld is gebeurd. Tussen de berichten van nieuws, politiek, cultuur en nog veel meer worden meestal ook geboorteaankondigingen en huwelijken gepubliceerd en helaas verschijnen de overlijdensberichten ook in hetzelfde gedeelte. Wat als je plotseling je eigen naam leest in de aankondiging van een overleden persoon?

We denken dat je geen al te beste reactie zou hebben. Dit is precies wat er gebeurde met een man uit La Ferté-Bernard, in de Franse Loire, die via een openbare communicatie ontdekte dat hij niet meer leefde. Gelukkig was het niet zo, maar we zullen je vertellen wat er is gebeurd.

via Le Matin

Advertisement

Pxhere - Not the actual photo

Op een dag zoals vele andere zat Patrice Leroy de krant te lezen toen hij iets extreem ongewoons opmerkte: in de krant stond een overlijdensadvertentie waarin zijn naam verscheen. Volgens de aankondiging had hij enkele uren daarvoor zijn dierbaren verlaten. Iets absurds, wat zich helaas ook de volgende dag herhaalde.

"In het begin schonken we geen aandacht aan de situatie - zei zijn vrouw - We maakten ons zorgen toen de naam van mijn man de volgende dag weer in de krant verscheen. Dus begonnen we contact op te nemen met familieleden om hen gerust te stellen, maar veel mensen belden in tranen naar huis om erachter te komen wat er was gebeurd."

Pexels - Not the actual photo

Een heel nare gebeurtenis voor de 57-jarige, die nog maar een paar dagen eerder het grote geluk had ervaren om te trouwen. En iets boven het nieuws van zijn overlijden, stond dan ook de advertentie van zijn huwelijk. Een dubbele mededeling over hem, maar de een was een feestelijke advertentie, en de ander absoluut niet. Toen hij en zijn vrouw zagen dat de situatie verergerde omdat ze thuis bloemen en condoleances kregen, namen ze contact op met de gemeente en vroegen ze om het overlijdensbericht te verwijderen.

Dit gebeurde direct, hoewel er, zoals de gemeentemedewerkers zeiden, geen drukfout was geweest, maar er wel een reguliere communicatie op kantoor was binnengekomen. Reden waarom een ​​klacht is ingediend en een onderzoek is gestart om te begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is alleen jammer dat de dagen na de bruiloft inmiddels verpest zijn door de droevige verwarring en dat niet meer ongedaan gemaakt kan worden.

Hoe zou jij in zijn plaats hebben gereageerd?

Advertisement