21-jarige verdient $1 miljoen per maand: hij creëerde een bedrijf dat voedsel redt dat als “afval” wordt beschouwd

Janine

22 Augustus 2022

21-jarige verdient $1 miljoen per maand: hij creëerde een bedrijf dat voedsel redt dat als “afval” wordt beschouwd
Advertisement

Perfectie is niet van deze wereld, we weten het allemaal goed, en daarom is het bijna nutteloos om er eindeloos naar te zoeken. Er zijn echter sectoren waar men er niet omheen kan. Een voorbeeld zijn de voedings- en niet-voedingsindustrieën die volgens zeer specifieke regels gedwongen worden om producten op de markt te brengen die zowel qua smaak als qua vorm onberispelijk zijn. Iets dat als het aan de ene kant goed is, aan de andere kant niet, want het gaat om een ​​enorme verspilling van producten.

Dit werd gerealiseerd door de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen, een jonge arbeider die heeft besloten het roer om te gooien en zijn werk te wijden aan het bewaren van "imperfect" voedsel om verspilling tegen te gaan. We vertellen je meer over zijn idee.

via Nenroll

Advertisement

James Eid is een 21-jarige uit het Verenigd Koninkrijk, die een opleiding volgt aan de Universiteit van Lancaster die volledig gericht is op economie en bedrijfsorganisatie. Wat hem naast een grote passie in deze richting dreef, was dat hij in een bakkersfamilie opgroeide en altijd met elke fase van de broodproductie te maken had: van creatie tot distributie.

Dit betekende ook dat hij zich elke dag en lange tijd realiseerde hoeveel voedsel - brood, koekjes en dergelijke - wordt verspild. Elke industrie moet zich aan regels houden en de producten die op de markt worden gebracht, moeten voldoen aan zeer specifieke normen en grenzen aan perfectie. Dus als een koekje kleiner of groter is dan verwacht, wordt het weggegooid zonder er al te veel over na te denken, zelfs als het goed is en zonder problemen kan worden geconsumeerd.

Hoe kan dit alles worden verholpen? James stelde zichzelf deze simpele vraag en lijkt de ideale oplossing te hebben gevonden.

De man had het briljante idee om "imperfecte" producten te redden en tegen gereduceerde prijzen op de markt te brengen. Dit is hoe Earth & Wheat is ontstaan, waardoor klanten niet alleen bijdragen aan het verminderen van afval, maar ook geld kunnen besparen en direct thuis gebakken goederen in comfortabele dozen kunnen krijgen.

"De producten die we aan onze klanten leveren zijn van uitstekende kwaliteit - zei de jonge ondernemer - Het is geen voedselverspilling, maar voedsel dat niet verkocht kan worden aan bedrijven omdat het formeel niet perfect is. De smaak is echter voortreffelijk en het zou echt zonde zijn om het weg te moeten gooien".

Advertisement

Dit alles is niet alleen een grote stap om de dagelijkse verspilling aanzienlijk te verminderen, maar ook een manier voor de jonge James om een ​​bedrijf te starten dat erin slaagt om ongeveer 1 miljoen dollar per maand om te zetten.

Een oplossing waar maar weinigen aan zouden hebben gedacht, maar die blijkbaar milieuplicht combineert met persoonlijk gewin, dat nooit mag worden onderschat. Door uitstekende producten tegen lage prijzen te verkopen, had hij in korte tijd een zeer groot aantal klanten en zag hij zijn inkomsten tot substantiële cijfers vermenigvuldigen, waardoor hij ook de markt kon uitbreiden naar groenten en fruit.

Wat vind je van zijn idee?

Advertisement