Hij vindt een op straat achtergelaten baby van 3 maanden tussen het afval: nu is hij op zoek naar geld om hem te kunnen adopteren

Janine image
door Janine

26 Augustus 2022

Hij vindt een op straat achtergelaten baby van 3 maanden tussen het afval: nu is hij op zoek naar geld om hem te kunnen adopteren
Advertisement

Er zijn dingen die niet toevallig gebeuren en zelfs als we niet in het lot geloven, lijkt het bijna alsof een kracht groter dan wij ons soms in die richting duwt. Dat moet Jimmy Amisial, een 27-jarige uit Haïti, gevoeld hebben toen hij de kleine Emilio tussen het vuilnis aantrof. De jonge Haïtiaan liep in feite rustig door de straten van Gonaïves toen hij een menigte zag staan bij een schreeuwend kind, achtergelaten in ongemakkelijke omstandigheden. De jongen nam de baby meteen instinctief in zijn armen en vanaf dat moment begon voor beiden een nieuw leven.

via Facebook / Jimmy Amisial

Advertisement

Niemand verwacht een 3 maanden oude baby achtergelaten op straat te vinden, daarom schrok Jimmy Amisial toen hij de kleine Emilio op de grond zag liggen en tilde hem instinctief op om hem in veiligheid te brengen. Geen van de andere voorbijgangers die was blijven staan ​​om het tafereel te observeren, had tot op dat moment een vinger uitgestoken, in de veronderstelling dat het kind door een vloek werd achtervolgd of dat hij door boze geesten bezeten was. "Hij had geen kleren aan en er liepen mieren over hem heen omdat hij daar al een paar uur lag. Toen ik hem oppakte stopte hij meteen met huilen", herinnert Jimmy zich. De jongen ging meteen naar huis naar zijn moeder, die hem hielp de baby te wassen. Jimmy waarschuwde meteen de politie, die een onderzoek startte. Destijds adviseerden de agenten hem echter om de baby bij zich te houden, in ieder geval voor die nacht. Het werd echter al snel duidelijk dat niemand dat hulpeloze wezen zou opeisen, dus moest Jimmy beslissen of hij de tijdelijke voogdij over dat kind wilden krijgen.

"Ik heb veel slapeloze nachten doorgebracht. Ik woelde en draaide me om, maar mijn moeder herinnerde me eraan dat dingen met een reden gebeuren," zei Jimmy. "Ik heb altijd al deel willen uitmaken van iets groots en voor mij was dat het moment", besloot hij, zich herinnerend dat hij de rol van beschermer van de kleine op zich nam.

Advertisement

Jimmy was op dat moment op zomervakantie van zijn studie aan de universiteit in Texas; toen hij klaar was, moest hij terugkeren met een visum om zijn studie af te ronden. Gedurende die tijd moest hij de kleine Emilio - zoals hij hem noemde - bij zijn moeder achterlaten, maar hij stuurde haar altijd geld om hen te ondersteunen. Jimmy vond ook een parttime baan om alle kosten te dekken. Jimmy begreep in ieder geval dat hij wilde dat de kleine Emilio deel ging uitmaken van zijn gezin en in 2019 begon hij met alles wat nodig was voor het adoptieproces. Het is niet gemakkelijk om een ​​kind te adopteren in Haïti en Jimmy begon een inzamelingsactie om het nodige geld bijeen te krijgen. De jongeman onderbrak zijn studie en begon twee banen tegelijk te doen om aan geld te komen. Nu hoopt Jimmy het adoptieproces zo snel mogelijk af te ronden en officieel Emilio's vader te worden. Aan de andere kant heeft de kleine hem altijd "papa" genoemd en Jimmy is vastbesloten om al zijn liefde aan de kleine te geven: "Ik wil dat hij gelukkig is. Ik wil hem leren liefhebben en ik wil dat hij weet dat zelfs als hij in de steek is gelaten, hij niet alleen is".

Vele geluk voor dit gezin!

Advertisement