"Ik heb 70.000 euro uitgegeven aan plastische chirurgie om op Ken van Barbie te lijken en ik stop er niet mee”

Janine

30 Augustus 2022

Advertisement

De maatstaven van schoonheid die de afgelopen tijd op sociale media aanwezig zijn, zijn praktisch onbereikbaar. Dankzij het gebruik van software zoals Photoshop of eenvoudige lichtspelingen en filters op Instagram of Facebook, kunnen we allemaal verschijnen zonder het minste fysieke defect, maar we moeten altijd onthouden dat de echte wereld heel anders is.

Zo denkt David Kosir, 27 jaar, er niet over, aangezien hij tijd en geld investeert om de doelen te bereiken die hij wil: de afgelopen jaren heeft hij verschillende operaties ondergaan, zijn neus bijgewerkt, zijn gebit veranderd, zijn haar getransplanteerd en zijn sproeten verwijderd door middel van laser voor een totale kostprijs van ongeveer 70.000 euro.

via TheWorldNews

Advertisement

TikTok - @plasticbotchedboy

"Ik hou van de plastic en nep-look," vertelde hij. "Ik probeer een menselijke en mannelijke uitstraling te krijgen zoals die van de Ken-pop, wat voor mij het ultieme van de esthetiek zou zijn”. De jonge man begon zijn reis in 2019 met het vullen van de lippen, ging daarna snel over op het vullen van de wangen en uiteindelijk de kaak en kin. "Aanvankelijk had ik geen plannen, maar ik had altijd al een hekel aan mijn neus, dus wist ik dat ik hem ooit wilde veranderen", legde hij uit. Dus onderging hij in mei 2021 zijn eerste permanente operatie met een neuscorrectie van $9.000 in Melbourne, in Australië, waar hij woont.

David vervolgde zijn "perfectionerende" pad geïnspireerd door de modellen die hij volgde op sociale media. "Ik keek op sociale media, zag modellen en vond dat ze perfecte tanden en mooi haar hadden. Dus wilde ik ook een vergelijkbare verbetering," vertelde hij. Hij gaf ongeveer 17.000 euro uit om de bovenste boog van zijn gebit op te knappen. Later reisde hij naar Turkije om nog eens 5.000 euro uit te geven voor zijn onderboog en 9.000 euro voor een haartransplantatie. Meteen daarna voelde hij zich ontevreden over zijn sproeten, dus onderging hij een laserverwijdering die 2.000 euro kostte.

TikTok - @plasticbotchedboy

David documenteert zijn transformatie op TikTok en heeft - ondanks een korte pauze van filler behandelingen - nog een reeks cosmetische operaties in gedachten om te ondergaan. Hij heeft een ooglifting gepland, een bovenste en onderste ooglidcorrectie (ooglidverkleining), een slaap- en wanglift en een vetoverdracht naar tal van delen van het gezicht.

Ondanks de stortvloed aan kritiek die hij online ontvangt, heeft hij ook steun gevonden bij zijn volgers en is hij van plan zijn transformaties online te blijven delen om anderen aan te moedigen te doen wat hen gelukkig maakt. "Doe wat je wilt in het leven, want er is er maar één", merkte David op. "Het maakt niet uit of je erdoor wordt beoordeeld, je moet je op je gemak voelen en je eigen leven leiden."

Wat vind je van zijn gewaagde keuze? Zou je ooit zoiets doen?

Advertisement