Hij gaat op vakantie en krijgt bij terugkomst een telefoonrekening van 91.000 euro: hij had te vaak internet gebruikt

Janine image
door Janine

31 Augustus 2022

Hij gaat op vakantie en krijgt bij terugkomst een telefoonrekening van 91.000 euro: hij had te vaak internet gebruikt
Advertisement

Bij het kiezen van een vakantie wordt niet alleen rekening gehouden met de schoonheid van de bestemming, maar ook met de kosten die gemaakt moeten worden voor een week of meer dagen ontspanning. Je maakt wat berekeningen en pas als je zeker weet dat je het kunt betalen, vertrek je. Verder is het, afhankelijk van de gekozen plaats, altijd goed om na te denken over telefoonkosten en niet te ver te gaan in het gebruik van bellen en internet, zeker als de tarieven afwijken van het land van herkomst.

Iets wat tegenwoordig vreemd lijkt om te zeggen: wie zou zijn smartphone kunnen missen en zich voor een langere periode losmaken van het scherm, van delen, van sociale netwerken? Misschien weinigen en het is juist dat degenen die het willen, dat doen, maar pas op dat je de limieten van je telefoonmaatschappij niet overschrijdt, anders zou je je in de situatie van de hoofdpersoon van dit verhaal kunnen bevinden. Een man die een telefoonrekening van ruim 90.000 euro ontving. Laten we eens kijken waarom.

via otavio.0ta/Tik Tok

Advertisement
otavio.0ta/Tik Tok

otavio.0ta/Tik Tok

We hebben het over Otavio, een jonge Ierse man die viraal ging op internet omdat hij zijn “nare” telefoonervaring had gedeeld. Na 7 dagen ontspanning in Europa keerde de man terug naar Ierland, waar hij woont en werkt, en vond een verrassing die hem op zijn zachtst gezegd sprakeloos maakte. In dienst als schoonmaker ontving Otavio een bericht waarin zijn telefoonmaatschappij hem liet weten dat hij een rekening van 91.000 euro zou moeten betalen. Een verbijsterend bedrag dat de man niet wist te rechtvaardigen.

Ongelovig tegenover het bericht nam hij onmiddellijk contact op met het callcenter om uitleg te vragen en kreeg te horen dat het bedrag was ontstaan ​​door overmatig dataverbruik om op internet te surfen. Blijkbaar had de man niet in de gaten dat hij het door zijn actieve aanbod op het mobiele telefoon toegestane telefoonverkeer op was, en was hij deze blijven gebruiken zonder hier rekening mee te houden. Daarom kreeg de klant de rekening gepresenteerd.

Advertisement
otavio.0ta/Tik Tok

otavio.0ta/Tik Tok

Onwillig en niet in staat om te betalen wegens geldgebrek, deed Otavio zijn uiterste best zodat de som geld werd ingetrokken. De telefoniste bleek meteen bereid te luisteren, bracht het te betalen bedrag eerst terug naar 30.000 euro en vervolgens tot slechts 91 euro. Een acceptabel bedrag gezien de aanvankelijke som.

Na de formele klacht ontsnapte Otavio dus aan het ergste en werd de situatie opgelost. Het bedrijf maakte echter van de gelegenheid gebruik om klanten eraan te herinneren dat het altijd goed is om de berichten en mededelingen die je ontvangt zorgvuldig te lezen, om niet voor onaangename verrassingen te staan zoals onze protagonist is overkomen.

otavio.0ta/Tik Tok

otavio.0ta/Tik Tok

Heb jij je ooit in een dergelijke situatie bevonden?

Advertisement