Blinde vrouw krijgt haar zicht terug en ontdekt het gezicht van haar man: "hij is veel knapper dan ik me had voorgesteld"

Janine image
door Janine

08 September 2022

Blinde vrouw krijgt haar zicht terug en ontdekt het gezicht van haar man: "hij is veel knapper dan ik me had voorgesteld"
Advertisement

Er zijn perioden in het leven die veel moeilijker zijn om mee om te gaan dan andere, misschien als gevolg van een plotseling probleem dat onze dagen verandert en ons voor onaangename situaties plaatst. Zoiets overkwam Sophia Corah, een jonge vrouw die op 18-jarige leeftijd geleidelijk haar gezichtsvermogen verloor, totdat ze mensen en dingen niet meer kon onderscheiden.

In deze lange periode van duisternis ontmoette ze een bijzondere man die haar bijstond en altijd steunde. Een man die langzaam haar hart won en op zijn beurt verliefd op haar werd totdat hij besloot dat hij zijn hele leven samen wilde doorbrengen. Maar Sophia wist niet hoe hij eruitzag, tenminste totdat ze weer kon zien, en hem voor de eerste keer zien was een unieke emotie.

via News Week

Advertisement

Sophia had nooit problemen met haar ogen gehad en haar zicht was altijd uitstekend geweest, totdat er iets veranderde en ze de wereld geleidelijk steeds vager begon te zien. Op 18-jarige leeftijd realiseerde de jonge vrouw zich dat er iets aan het veranderen was en begon ze het te onderzoeken. Helaas was ze getroffen door keratoconus, een degeneratieve ziekte die het hoornvlies aantastte en waardoor haar beelden wazig werden. Dit deed het meisje, zoals normaal is, in een periode van grote wanhoop vervallen.

"Het gebeurde terwijl ik naar school ging. Die ochtend realiseerde ik me dat ik de krant niet kon lezen en dat ik niet meer goed kon zien - vertelde ze - ik heb altijd graag de mode gevolgd, make-up gedragen en ik gaf om mijn uiterlijk, dat ik me niet meer kon zien, was vreselijk en destabiliserend. Gedurende deze tijd ontmoette ik echter Christian, een aardige jongen aan wie ik erg gehecht raakte en die aan mijn zijde stond”.

Advertisement

In korte tijd werden de twee goede vrienden en verlieten elkaar nooit, totdat ze stapelverliefd op elkaar werden. Jammer dat ze niet wist hoe haar geliefde eruit zag, maar ondanks alles was de liefde sterk genoeg om zo'n obstakel te overwinnen. Na verloop van tijd, en altijd met hem aan haar zijde, deed Sophia er alles aan om haar gezichtsvermogen terug te krijgen, onderging ze een operatie en uiteindelijk kon ze weer zien.

"Ik begon beetje bij beetje weer te zien - bekende ze - en ik begon Christian te ontdekken, zijn gelaatstrekken te zien en te merken dat hij nog knapper was dan ik had verwacht. Hij had een prachtige glimlach". Na een lange tijd, zijn de twee officieel verloofd en zijn ze eindelijk getrouwd.

Een ontroerend liefdesverhaal dat opnieuw laat zien hoe liefde het sterkste gevoel van allemaal is en hoe het erin slaagt om schijnbaar onoverkomelijke barrières te overwinnen.

We wensen Christian en Sophia een sereen leven toe en dat ze voor altijd van elkaars gezelschap zullen genieten.

Advertisement