Ze neemt de toekomst van een kind ter harte en belooft hem: "als je studeert, zorg ik ervoor dat je elke dag te eten krijgt"

Janine image
door Janine

05 September 2022

Ze neemt de toekomst van een kind ter harte en belooft hem: "als je studeert, zorg ik ervoor dat je elke dag te eten krijgt"
Advertisement

Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend om mensen te vinden die een situatie ter harte nemen en bijgevolg besluiten om zich niet af te wenden, maar de hand reiken om mensen in moeilijkheden te helpen. Iets wat de hoofdpersoon van dit verhaal deed, Rosangela Amaral, die, toen ze hoorde van de situatie van een minder fortuinlijk kind, besloot voor hem te zorgen door hem elke dag een maaltijd te bezorgen, als hij de school niet zou opgegeven en, bijgevolg, zijn toekomst.

Om de hulp voor hem te vergroten, maakte de vrouw haar initiatief vervolgens openbaar en betrok zij degenen die wilden of konden bij de campagne om hem te steunen. Laten we meer te weten komen over hun verhaal.

via El Comodorense

Advertisement

Cauã, dit is de naam van het kind waar Rosangela aan gehecht was en onder haar beschermende hoede nam, ontmoette de vrouw toen hij nog maar 10 jaar oud was en zijn leven veranderde. Geboren in een arm gezin, dreigde de jongen zonder onderwijs en zonder een goede toekomst te blijven, omdat, zoals velen overkomt, zijn tijd zou zijn besteed aan het zoeken naar een baan en niet aan zijn opleiding. Natuurlijk, zijn ouders hadden het nodig, maar hoe zou zijn leven eruitzien? Misschien is dit precies de vraag die Rosangela zichzelf stelde toen ze hem ontmoette - in 2017 - en besloot hem te helpen.

In een bericht stelde de vrouw het kind voor met deze woorden: "Mijn kleine vriend ging terug naar school omdat we een overeenkomst hadden gevonden: als hij studeert, zorg ik ervoor dat hij brood krijgt. Zoals elke dag kwam hij naar mij, hij liet me zijn huiswerk zien en ik gaf hem de broodjes, zoals beloofd. Ik geloof in hem en ik geloof in een betere toekomst."

Advertisement

In feite zijn er veel kinderen die een betere toekomst zouden moeten hebben, maar die gedwongen worden hun leven als kind te verlaten om vroegtijdig volwassen te worden, en zo hun families te helpen. Cauã heeft haar echter ontmoet en kreeg een kans.

Enige tijd na het eerste bericht plaatste Rosangela ook een update over hun verhaal en enkele foto's waarop ze de situatie liet zien waarin het kind leefde. In het bericht vestigde de vrouw bewust de aandacht op de realiteit van veel gezinnen en kinderen die kunnen worden voorkomen en vermeden, mede dankzij een goede opleiding en op het juiste moment toegang tot de werkwereld. Deze moeder heeft iedereen uitgenodigd om hetzelfde te doen en de minderbedeelden te helpen.

Laten we een voorbeeld aan haar nemen en niet de andere kant op kijken: kinderen zijn de toekomst van de wereld en ze moeten de kans krijgen om een ​​goed en vredig leven te leiden.

Advertisement