Docent houdt de zoon van een van haar studentes in haar armen zodat ze de les beter kan volgen

Janine image
door Janine

15 Februari 2023

Docent houdt de zoon van een van haar studentes in haar armen zodat ze de les beter kan volgen
Advertisement

Docent zijn betekent niet alleen ideeën doorgeven aan jonge en oudere studenten, voor de klas staan ​​is ook een enorme verantwoordelijkheid voor de vorming van iemands ziel en ethiek. Dit is de reden waarom de mannen en vrouwen die besluiten om dit werk te doen, nooit beperkt zullen zijn in wat ze kunnen onderwijzen en ertoe zullen worden gebracht om steeds meer aan hun leerlingen mee te geven, zelfs met betrekking tot het puur menselijke aspect.

De lerares over wie we je willen vertellen is een goed voorbeeld van wat we zojuist hebben geschreven en ze demonstreerde het tijdens een les op de universiteit waar ze lesgeeft. Maar laten we eens bekijken wat ze deed.

via CNN

Bio: life Logos: study Biology is fun.... Especially at GGC

Pubblicato da Ramata Sissoko Cisse su Sabato 1 ottobre 2022

Dr. Ramata Sissoko Cissé is moeder van 3 kinderen en een groot biologiegeleerde, ze werkt als assistente aan het Georgia Gwinnett College in Lawrenceville, in de Verenigde Staten, en is op internet beroemd geworden, niet alleen vanwege haar kennis, maar ook vanwege de mooie daad die ze heeft verricht.

Verwikkeld in een belangrijke les die geen van haar studenten kon missen, loste de vrouw op een geweldige manier de moeilijkheid op waarin een van haar studenten zich bevond. Deze laatste, moeder en studente, had niet de kans om haar kind bij een familielid of een babysitter achter te laten en riskeerde om afwezig te moeten zijn. Maar gelukkig was praten en hulp vragen aan de docente de winnende troef.

Advertisement

Je serai occupée pour une conférence virtuelle sur l'engagement citoyen et le développement du patriotisme chez les...

Pubblicato da Ramata Sissoko Cisse su Venerdì 1 luglio 2022

Dr. Cissé, die door de jonge vrouw was gecontacteerd, zei haar dat ze de kleine naar de klas mocht brengen en zich geen zorgen moest maken. Tijdens de uitleg begon het kind echter onrustig te worden, waardoor niet alleen zijn moeder, maar de hele groep werd afgeleid. Als je denkt dat de docente hier boos over is geworden, heb je het helemaal mis. Integendeel, en zonder al te veel na te denken, besloot ze haar te helpen.

Ze nam de baby in haar armen, ontlastte de moeder en ging door met uitleggen. Maar met een baby in haar handen kon ze zich niet vrij bewegen, dus gebruikte ze haar laboratoriumjas om steun te creëren en de baby dicht bij zich te houden, terwijl ze 3 uur lang ononderbroken doorging met de les.

De beelden van dat moment gingen het web rond en wekten emotie en dankbaarheid op. De dochter van de lerares plaatste de foto op haar Twitter-account en becommentarieerde het met de volgende woorden: "Mijn moeder is mijn rolmodel. Een leerling van haar kon geen oppas voor haar kleintje vinden en mijn moeder gaf drie uur les met de baby op haar rug en gaf hem te eten. Ik ben zo blij dat ik ben opgegroeid met een vrouw die net zoveel van anderen houdt als van haar eigen kinderen."

Het allerbelangrijkste was juist de blijk van genegenheid van deze vrouw jegens haar naaste. Ze had op elke manier op de situatie kunnen reageren, maar koos de mooiste en meest significante en slaagde erin grote menselijkheid te tonen. "Liefde en mededogen zijn twee fundamentele ideeën in mijn klas - zei Cissé - ik hoop met heel mijn hart dat mijn studenten liefde kunnen geven aan degenen die het het meest nodig hebben".

Duidelijke en directe woorden waar men het alleen maar mee eens kan zijn. We danken de lerares voor het gegeven voorbeeld en feliciteren haar met haar schoonheid van geest.

Advertisement