Leerling met een handicap kan de bus niet uit: klasgenootjes geven een bijzondere dag op

Janine image
door Janine

21 Februari 2023

Leerling met een handicap kan de bus niet uit: klasgenootjes geven een bijzondere dag op
Advertisement

Naar school gaan is niet alleen de belangrijkste manier om nieuwe concepten te leren en cultureel te groeien, maar ook een manier om belangrijke ervaringen op te doen vanuit sociaal oogpunt. Juist in deze jaren ontwikkelen de karakters van de verschillende studenten zich en begint het pad dat ze zullen volgen vorm te krijgen en dat zal hen leiden tot de volwassenen van morgen.

Bij dit alles spelen ouders en leerkrachten een fundamentele rol die, hand in hand voortschrijdend, ervoor moeten zorgen dat de basisprincipes van weten hoe te leven, altruïsme, solidariteit en wederzijds respect worden overgedragen aan de kleintjes. De studenten in het middelpunt van dit verhaal lijken het bewijs te zijn dat dit allemaal mogelijk is.

via Tgcom24

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Italië, om precies te zijn op een basisschool in Abruzzo, en ging over een groep studenten die, vergezeld van hun docenten, deelnamen aan een schoolreisje. Eenmaal op hun bestemming aangekomen, stonden de jongens op het punt om uit de bus te stappen toen er iets onverwachts gebeurde.

Onder hen was een student in een rolstoel die helaas door pech vast kwam te zitten in het vervoermiddel. Het plankje van de rolstoel brak plotseling en hij kon even niet uit zijn stoel komen. Pogingen om alles te herschikken en hem behendig te laten uitstappen, waren tevergeefs. Daarom kregen de andere leerlingen, om te voorkomen dat ze de hele dag zou moeten overslaan, te horen dat ze moesten uitstappen en aan het dagje uit moesten beginnen. En hier gebeurde iets bijzonders.

Zijn klasgenoten waren het niet eens met het idee om hem alleen te laten in afwachting van reparaties, dus besloten ze te blijven. Ze stapten niet uit de bus zoals gevraagd en gaven er de voorkeur aan hun klasgenoot gezelschap te houden in plaats van zich te vermaken zonder hem. Een prachtig gebaar van respect en altruïsme dat kinderen tussen 8 en 9 jaar eer heeft aangedaan.

Advertisement
 Bureau of Land Management California/Flickr - Not the actual photo

Bureau of Land Management California/Flickr - Not the actual photo

De directeur van de school, Piero Buzzelli, zei: "Deze studenten hebben iedereen een lesje geleerd. In plaats van uit de bus te stappen en weg te lopen, kozen ze ervoor om naast hun vriend te blijven. Ze probeerden enige tijd het plankje te repareren, maar het lukte hen niet. Uiteindelijk moesten ze vertrekken om naar huis te gaan - vervolgde hij - Het gedrag van de kinderen was voorbeeldig, een bewijs van de ware betekenis van inclusie. We zijn allemaal trots en ontroerd."

Ook wij kunnen hen alleen maar complimenteren met hun keuze en bedanken dat ze ons hebben geleerd dat het vooral respect voor anderen is dat de wereld beweegt en dat volwassenheid in veel gevallen niet alleen een kwestie van leeftijd is.

Advertisement