Kind gaat zonder uniform en zonder schoenen naar school: de wil om te leren was sterker dan wat dan ook

Janine image
door Janine

12 Mei 2023

Kind gaat zonder uniform en zonder schoenen naar school: de wil om te leren was sterker dan wat dan ook
Advertisement

De wereld is mooi omdat ze gevarieerd is en vol met verschillende mensen: we weten hoe waar deze bewering is, maar ook hoe deze niet altijd positief is. Er zijn namelijk veel landen die zich in zeer moeilijke situaties bevinden, of in ieder geval achterlopen op andere landen waar het leven rustig verloopt. Op zulke plekken kan alles ingewikkelder worden: wonen, eten of, voor de allerkleinsten, zelfs naar school gaan.

Maar ondanks de obstakels zijn er soms mensen die koste wat kost hun projecten proberen voort te zetten en hun doelen te bereiken, zelfs als ze niet in de ideale omstandigheden verkeren. In die zin is een mooie getuigenis het verhaal van Armando, een kind dat ongewild liet zien hoe belangrijk het voor hem was om de lessen te volgen.

via Loreto Informa News

Advertisement
Casa de la Solidaridad/Facebook

Casa de la Solidaridad/Facebook

Onze kleine hoofdrolspeler is 9 jaar oud en woont in Huacraciro, in Peru, samen met zijn moeder Clara Sandoval, 38, zijn vader Armando Ocumbe, 60, en zijn 4 kleine broertjes. Het verhaal dat over hem gaat en het web ontroerde, zag zijn grote wilskracht als het steunpunt om ondanks enkele problemen naar de vierde klas te willen gaan.

Armando is een gehandicapt kind dat moeite heeft met praten, maar dat bovenal om zijn opleiding geeft. Daarom was het geen probleem als hij, in tegenstelling tot de meeste andere kinderen, noch het uniform van het instituut, noch schoenen had als hij de klas binnenkwam.

Voor sommigen lijkt het misschien iets banaals, maar jezelf anders zien en voelen dan anderen is niet leuk, vooral niet als het de kleintjes zijn die soortgelijke gevoelens ervaren. Je zou dan enige terughoudendheid van de student verwachten, maar dat was niet het geval. Aangezien Armando niet de enige is die zich in deze situatie bevindt, wilde een vereniging die zich inzet voor kinderen die gecompliceerde situaties ervaren, zijn verhaal promoten om de mensen opnieuw bewust te maken en hen aan te moedigen tot gebaren van solidariteit met minder bedeelden.

Advertisement
Casa de la Solidaridad/Facebook

Casa de la Solidaridad/Facebook

Daarom werd er een donatiecampagne gelanceerd om Armando en al zijn klasgenoten te helpen: iedereen die wilde, kon bijdragen voor de aankoop van uniformen, schoenen, rugzakken of welk ander nuttig voorwerp dan ook voor schooldoeleinden.

Deze student heeft zich niet door de obstakels van het leven laten afschrikken en heeft laten zien dat hij echt om school geeft. Hij koos ervoor om school niet over te slaan vanwege het ontbreken van uniform of omdat hij blootsvoets was: hij ging, wie kon, zorgde ervoor dat zijn verhaal bekend werd en de gebruikers die over hem lazen deden de rest.

Een verhaal over solidariteit en altruïsme dat ons doet inzien hoe belangrijk het is om een hand te reiken en ons niet af te wenden als iemand ons nodig heeft.

Advertisement