Meisje brengt schoenen die ze niet meer gebruikt naar de les: "ze zijn zo mooi en ik zou ze graag willen geven aan degenen die er geen hebben"

door Janine

06 Januari 2023

Meisje brengt schoenen die ze niet meer gebruikt naar de les: "ze zijn zo mooi en ik zou ze graag willen geven aan degenen die er geen hebben"
Advertisement

Omgaan met kinderen is een geweldige ervaring. De kleintjes weten altijd hoe ze onvoorspelbaar moeten zijn en hoe ze ons kunnen verbazen en er zijn gelegenheden waarin we veel van ze kunnen leren. In feite kunnen ze met spontaniteit, puurheid van geest en zachtheid min of meer grote gebaren uitvoeren waaraan men alleen maar een voorbeeld kan nemen.

Zoiets gebeurde in het verhaal dat we je willen vertellen. In dit geval was het een meisje van de basisschool dat een bepaald verzoek deed aan haar juf. Laten we samen uitzoeken waar het om gaat.

via Mary Moraes/Facebook

Advertisement

Mary Moraes woont in Cruzeiro do Sul, in Brazilië en werkt als lerares in het basisonderwijs. Zij was het die via een bericht op haar Facebook-account het gebaar van een van haar kleine leerlingen bekend maakte. Blijkbaar zou Isabela op een schooldag het klaslokaal zijn binnengekomen en de juf hebben gevraagd om een mededeling te doen.

"Ik zou deze schoenen aan een paar van mijn klasgenoten willen geven - zei het meisje - Ze passen me niet meer, maar ze zijn zo mooi en ik wou dat iemand ze had". Een voorstel aan haar klasgenoten dat de vrouw zeer op prijs stelde en dat haar diep ontroerde.

Advertisement

Meteen na de aankondiging stak een leerlinge haar hand op en zei dat ze precies die maat droeg. Isabela liep vervolgens naar haar toe, knielde voor haar schoolbank neer en deed, nadat ze haar sandalen had uitgetrokken, de prachtige schoentjes aan. "Ik moet nog bijkomen van de emotie" - aldus Moraes.

Wie zou tenslotte niet ontroerd zijn geweest tegenover zo'n scène, aangenaam verrast door de vriendelijkheid van de kleine Isabela? Misschien maar heel weinig en hun juf kon niet anders. "Laten we aan onze kinderen doorgeven hoe belangrijk het is om anderen lief te hebben, te geven en te respecteren, alleen op deze manier zullen we een betere wereld hebben om in te leven".

Woorden waarmee Mary haar post afsloot en die het kleine gebaar dat alle mogelijke liefde bevatte, perfect samenvat. We hopen echt dat steeds meer mensen een voorbeeld kunnen nemen aan dit meisje en dat ze in verschillende situaties dezelfde houding kunnen aannemen.

We feliciteren de kleine Isabela en bedanken haar voor wat ze besloten had te doen.

Advertisement