Ze verbiedt haar medewerkster om de telefoon te gebruiken: als ze vast komt te zitten in de lift, helpt niemand haar

Janine image
door Janine

04 Oktober 2022

Ze verbiedt haar medewerkster om de telefoon te gebruiken: als ze vast komt te zitten in de lift, helpt niemand haar
Advertisement

Hoe vaak wensen we niet dat het lot ons op zijn minst op de werkvloer recht zou doen? Vaak zijn er namelijk onaangename mensen die hun ongenoegen uiten op werknemers om vervolgens de voldoening te hebben alles onder controle te hebben, terwijl ze niets anders doen dan een zwaar en onproductief werkklimaat creëren.

Welnu, van tijd tot tijd staat het lot aan de kant van de "goede mensen”, zoals blijkt uit het mooie verhaal dat online wordt gedeeld door een jonge verkoopster van een winkel die platen en films verkoopt.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik kreeg een baan in een platen- en filmwinkel vlakbij mijn huis: het is een klein familiebedrijf met drie verschillende vestigingen in de stad. De baan is perfect voor mij. Flexibele uren, fatsoenlijk loon, maar het enige nadeel was mijn supervisor, Amanda. Ze leek niet tevreden met hoe haar leven was verlopen. Als gevolg daarvan reageerde ze al haar problemen af op iedereen, vooral de werknemers. Ze was niet eens aardig tegen klanten”, legde de jonge vrouw uit.

De vrouw werkte daar alleen omdat ze de schoondochter van de eigenaar was. De verkoopster legde haar ongemak vervolgens uit aan Ken, de eigenaar, maar hij zuchtte alleen en vroeg de jonge vrouw om zo mogelijk bij haar uit de buurt te blijven. "Ik kreeg de duidelijke indruk dat Ken ook een hekel aan haar had, maar ze was zijn schoondochter," vertelde ze.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Op een dag was ik aan de telefoon met een klant voor een bestelling, toen Amanda wilde bellen. Ze griste de telefoon uit mijn hand, begon tegen me te schreeuwen en zei:" Je gaat deze telefoon nooit meer gebruiken, is dat duidelijk?” Ik beet op mijn tong en antwoordde met "Goed." Een maand later was er weer een uitbarsting: ik moest naar het toilet na een dienst van zeven uur en Amanda begon tegen de toiletdeur te trappen en zei dat ik eruit moest komen. Nadat ze me met beledigingen had overladen, vertelde ze me in niet mis te verstane bewoordingen dat ik de afdeling niet mocht verlaten terwijl ik dienst had”, schreef het meisje en voegde eraan toe dat ze opnieuw antwoordde met "Goed".

En toen de dag van het keerpunt: "Ik was op mijn afdeling de dvd's aan het neerzetten toen de lifttechnicus me vertelde dat hij een vervangend onderdeel moest gaan halen om het te repareren en dat het laat zou worden, ongeveer 19.00 uur. Kort daarna zag ik Amanda via de achterdeur in de lift stappen. Ik dacht dat ze zich realiseerde dat er geen stroom was maar toch werkte het even: net genoeg om een ​​halve verdieping naar beneden te gaan en perfect halverwege tussen de twee verdiepingen te stoppen".

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Amanda vroeg de verkoopster om haar te komen helpen en zij, proberend zo serieus mogelijk te blijven, antwoordde dat ze de afdeling niet kon verlaten om haar eigen instructies niet te negeren. De vrouw was woedend en vroeg haar uiteindelijk om hulp te roepen. De verkoopster antwoordde nogmaals dat ze niet het risico wilde lopen haar regels te overtreden door de telefoon te gebruiken. “Ze beledigde me voor de zoveelste keer en zei dat ik ontslagen was", zei ze. Zo kon het meisje haar eindelijk lik op stuk geven, voor haar vertrek liet ze een bordje voor de deur achter met de tekst "Gesloten tot 19.00 uur wegens onvoorziene omstandigheden" en ging naar haar werkgever.

De heer Ken was verrast haar tijdens werktijd bij zijn woning te zien en vroeg haar wat ze daar deed. "Ik vertelde hem het volledige verhaal en de absurde regels die Amanda had gegeven. Toen vertelde ik hem dat ze vastzat in de lift en dat ik werd ontslagen." Ken keek de verbijsterde jonge verkoopster aan en begon toen te lachen: "Ik zou daar heen moeten gaan om haar eruit te halen, maar ik ben aan het tuinieren en ik zou de hele winkel vies maken", antwoordde hij. Meteen daarna verzekerde hij de jonge vrouw dat die werkdag toch uitbetaald zou worden en dat ze nog steeds haar baan had, terwijl hij uiteindelijk aan Amanda zou denken door met haar en zijn zoon te praten.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement