Eigenaren gaan op vakantie en laten de twee honden op het balkon zonder water en eten: de buren slaan alarm

Janine image
door Janine

17 September 2022

Eigenaren gaan op vakantie en laten de twee honden op het balkon zonder water en eten: de buren slaan alarm
Advertisement

Wanneer een hond ons leven binnenkomt, wordt hij officieel lid van het gezin. Alles wat de eigenaren vanaf dat moment besluiten te doen, moet ook zijn aanwezigheid bevatten. Zo kan de zomervakantie bijvoorbeeld niet te licht worden opgevat, maar moet er altijd een oplossing worden gevonden om het huisdier mee te kunnen nemen of eventueel door een vertrouwde kennis te laten verzorgen. Het komt echter voor dat sommige mensen andere prioriteiten hebben wanneer ze hun vakantie boeken, "vergeten" dat ze dieren hebben om voor te zorgen. In Modena, in Italië, liet een echtpaar twee honden op het balkon achter, in de zon en zonder eten, en vertrok voor de vakantie. Gelukkig werd een tragedie voorkomen.

via Facebook / Polizia Locale Modena

Advertisement

👉 Vanno in ferie e lasciano due cani sul balcone, esposti al sole, senza la possibilità per gli animali di poter entrare...

Pubblicato da Polizia Locale Modena su Giovedì 25 agosto 2022

Hoe vaak hebben we geen verhalen gehoord over in de steek gelaten honden? Vooral in de zomer komt deze zeer trieste praktijk steeds vaker voor. Niet zelden horen we dan ook over nalatige hondenbezitters die, in plaats van hun dier naar een opvang te brengen, besluiten het op het balkon achter te laten. Het is niet duidelijk of deze mensen echt verwachten hun huisdier levend terug te vinden als ze terugkomen van vakantie; aan de andere kant, hoe kun je de zomer, zonder water, zonder eten en in de brandende zon overleven? Twee honden waren achtergelaten op het balkon van een huis in een flatgebouw in het centrum van Modena. De buren, argwanend door het constante geblaf van de dieren, hebben de autoriteiten gewaarschuwd. De brandweer slaagde erin om de twee kleine honden direct van het balkon van het appartement op de vierde verdieping te halen. De honden waren aan hun lot overgelaten, zonder mogelijkheid om het huis binnen te gaan en te schuilen voor de zon. Zonder water en voedsel zouden ze het niet lang hebben overleefd.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

Het stel - een 47-jarige man en een 34-jarige vrouw - werd beschuldigd van dierenmishandeling en zal nu de consequenties moeten dragen. "Ze waren op vakantie gegaan en hadden twee honden op het balkon achtergelaten, in de zon en zonder de mogelijkheid om het appartement binnen te gaan om onderdak, voedsel en water te vinden", legden de agenten later in een verklaring uit. De honden werden naar een kennel gebracht, waar ze de juiste hulp kregen. Het mishandelen van dieren is een misdrijf, dus de nalatige eigenaren riskeren een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden en een boete van maximaal 30.000 euro.

Als een hond overmatig blaft, kan er een probleem zijn of kan hij in de problemen zitten. In dit geval was de alertheid van de buren essentieel om de twee arme dieren te redden.

Advertisement