Deze vader weet dankzij "slimme stopcontacten" zo'n 800 euro te besparen op zijn elektriciteitsrekening

Janine image
door Janine

09 September 2022

Deze vader weet dankzij "slimme stopcontacten" zo'n 800 euro te besparen op zijn elektriciteitsrekening
Advertisement

De huizen van de meeste mensen staan ​​tegenwoordig vol met huishoudelijke apparaten. Elke kamer heeft zijn eigen apparaten en dragen allemaal natuurlijk bij aan de verhoging van de elektriciteitsrekening. Maar wanneer de tarieven stijgen en ook de maandelijkse rekeningen, zoeken we allemaal naar de beste manier om wat te besparen en een manier te vinden om het verbruik niet te overschrijden.

Een Engelse vader lijkt de ideale oplossing hiervoor te hebben gevonden, door weinig op hoeven te geven. Dankzij intelligente stopcontacten die het verbruik van elk elektrisch apparaat in huis kunnen detecteren, kon de man ongeveer 800 euro per jaar besparen en bleef hij alles dagelijks gebruiken. Laten we eens kijken wat hij heeft verteld.

via The World News

Advertisement

Dit is Mark Thompson, een man die in Norwich, in Cheshire woont en in de energie-sector werkt. Dit, samen met de noodzaak om de maandelijkse - en dus jaarlijkse - uitgaven van de rekeningen te minimaliseren, bracht hem ertoe om naar een oplossing te zoeken. Hij kocht een apparaat waarmee hij een onderzoek kon uitvoeren om erachter te komen hoeveel elk apparaat verbruikt. Wat hij gebruikte, zijn slimme stopcontacten die de werkelijke kosten kunnen detecteren, zowel wanneer een apparaat in werking is als wanneer het alleen is aangesloten.

Op deze manier begreep hij waarom hij meer uitgaf en slaagde hij erin een belangrijk bedrag opzij te zetten. Tussen tv, waterkoker, wasmachine, droger, diepvriezers en nog veel meer, gaf Mark een fortuin uit en met de stijgende kosten kon hij dit alles niet meer betalen. Maar hij wist, door sommige uit te schakelen en andere wat minder te gebruiken, zo'n 800 euro per jaar te besparen. Een bedrag dat als je het over 12 maanden verdeelt niet heel hoog is, maar bedenk eens hoeveel dingen je nog meer met dat geld zou kunnen doen.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Nu ik weet hoeveel het kost, heb ik altijd de neiging om de stekkers uit het stopcontact te halen die ik niet hoef te gebruiken - zei hij - Slimme stopcontacten hebben een prijs, maar ik compenseer de kosten met de jaarlijkse besparing op de rekening".

Apparaten niet altijd aangesloten laten, is echter niet de enige manier om minder uit te geven, je moet ook letten op de energieklasse, op de leeftijd - het is namelijk bekend dat oudere apparaten meer verbruiken - en, wat betreft de wasmachine, op de temperatuur van het water. Allemaal kleine dingen die Mark hebben geholpen een mooi bedrag opzij te leggen, maar dat kan iedereen doen.

Heb jij ook een truc die je wilt delen?

Advertisement