Wil je dat je roestvrijstalen spoelbak glanst als nooit tevoren? We onthullen je een onfeilbare remedie

Janine image
door Janine

19 Juli 2023

Wil je dat je roestvrijstalen spoelbak glanst als nooit tevoren? We onthullen je een onfeilbare remedie
Advertisement

Iedereen die thuis een roestvrijstalen spoelbak heeft, weet hoe moeilijk het is om vlekken volledig te kunnen verwijderen. Dit type materiaal is een evergreen en staat mooi in de keukens van velen, maar het is beslist moeilijk, zo niet onmogelijk om dergelijke gootstenen te laten glanzen en er bijna perfect uit te laten zien. Er zijn mensen die er alles aan doen om het gewenste resultaat te krijgen. Ze nemen hun toevlucht tot tal van producten, ze kopen elke nieuwe chemische uitvinding in de hoop deze te laten schitteren, zonder te weten dat er een nog effectievere natuurlijke bondgenoot is.

Dit element is aanwezig in bijna alle huizen en stelt je in staat om uitstekende resultaten te behalen vanaf het eerste gebruik en op een goedkope manier.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Het schoonmaken van je roestvrijstalen spoelbak en het laten glanzen alsof het nieuw is, is een hele opgave. Vaak worden vele in winkels gekochte producten gebruikt om de kalkaanslag te verslaan, maar de resultaten zijn niet altijd de gewenste. En als het voldoende zou zijn om wat kleine doe-het-zelf-trucjes in de praktijk te brengen? Heb je er ooit over nagedacht?

Hun effectiviteit kan elke chemische stof ver overtreffen. Laten we er een paar bekijken.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Witte wijn azijn. Een paar druppels op een doekje gieten en over het aangetaste oppervlak wrijven is een geweldige manier om vervelende kalkaanslag te verwijderen. Als je klaar bent, spoel en droog je de gootsteen goed. Je zult zien hoe het zal glanzen.

Citroensap. Deze vrucht is een uitstekende bondgenoot in het huishouden. In dit specifieke geval is het noodzakelijk om twee citroenen uit te persen, ze te mengen met een liter water en de vlek te behandelen. Vergeet niet om altijd te drogen.

Marseillezeep. Delicaat en geurig, is deze zeep niet alleen uitstekend geschikt voor de was, maar is ook zeer effectief tegen kalkvlekken. Een kleine hoeveelheid in een halve liter water doen is voldoende om je vuile gootsteen te laten glanzen.

Olijfolie. Een paar druppels op een zachte doek helpen vuile en doffe oppervlakken te laten glanzen.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Maar als deze trucs nog niet voldoende zijn, onthullen we wie de onverslaanbare bondgenoot is in deze strijd tegen vlekken op roestvrijstaal.

Zuiveringszout. De onfeilbare alleskunner voor in huis. Bekend om de mogelijkheid om het bij elke gelegenheid te gebruiken, is zuiveringszout natuurlijk en ecologisch, maar bovenal echt effectief. Hoe gebruik je het? Meng een paar theelepels met water tot je een glad papje krijgt. Smeer er wat van op de vervelende plekjes en laat 10 minuten intrekken. Spoelen en goed drogen.

Wist je en had je de delicate schurende werking van zuiveringszout tegen kalkaanslag al geprobeerd?

Advertisement