Hang je 's nachts kleding op? Vermijd het absoluut om het te doen, we zullen uitleggen waarom

Janine image
door Janine

04 Augustus 2023

Hang je 's nachts kleding op? Vermijd het absoluut om het te doen, we zullen uitleggen waarom
Advertisement

De was doen is een gangbare praktijk in alle huizen over de hele wereld. Was na was kan de stof echter worden aangetast en beschadigd, daarom moeten we voorzichtig zijn zodat onze kleding goed blijft, niet vaal wordt en niet stinkt.

Er zijn veel technieken om dit te doen, maar er is één ding dat we niet zouden moeten doen als we de was hebben gedaan: het 's nachts buiten hangen. En daar zijn goede redenen voor. Laten we eens kijken.

Hippopx

Hippopx

De wasmachine is een uitvinding die, onnodig te ontkennen, het leven van veel mensen heeft veranderd. Een handige technologie die ons tijd en moeite bespaart, maar die een behoorlijke impact heeft op onze rekeningen. Om ervoor te zorgen dat deze laatste niet buitensporig stijgen, is het noodzakelijk om de meest geschikte tijd te vinden, meestal de avond.

De meest populaire van allemaal met het oog op besparen, maar ook de meest rampzalige. Waarom?

Advertisement
Hang je 's nachts kleding op? Vermijd het absoluut om het te doen, we zullen uitleggen waarom - 2

We hebben gezegd dat degenen die geld willen besparen de wasmachine 's avonds en bij het vallen van de avond aanzetten, maar er zijn er ook die het doen vanwege tijdgebrek overdag. Alles kunnen doen in het tijdsbestek van uren waarin we wakker zijn, is praktisch onmogelijk, dus elk moment is goed om wat klusjes te doen. Maar pas op: kleren wassen en ’s avonds ophangen is helemaal niet goed.

Het is natuurlijk een veel voorkomende praktijk, maar je zou het beter niet kunnen doen en misschien weten maar heel weinig mensen waarom.

Pixabay

Pixabay

Kleding ophangen in de avond komt vaker voor dan je denkt, maar hoe goed is het voor onze was? Een vraag die bijna zinloos lijkt, maar die in plaats daarvan heel belangrijk is. Kleding ophangen in de avond is in de eerste plaats niet goed voor de kleding zelf. Op dat tijdstip van de avond zijn de zonnestralen niet meer zo actief als overdag, zijn de temperaturen niet hoog, maar daalt de luchtvochtigheid, waardoor de was niet kan drogen. Het resterende vocht dat erin achterblijft, doordrenkt alleen de vezels van de stof en veroorzaakt verschillende soorten schade. Zoals nare geurtjes.

Het is daarom altijd aan te raden om het wasgoed 's avonds niet op te hangen, het vocht dat erin zit verdampt waarschijnlijk niet en kan onze kleding beschadigen. Het is dus beter om de voorkeur te geven aan de uren overdag, waarbij je ervoor zorgt dat het droogrek niet in direct zonlicht staat, maar in de schaduw, zodat de kleuren niet vervagen.

Heb je ooit aan deze mogelijkheid gedacht, of ben jij een van die mensen die de voorkeur geven aan wasjes draaien in de avond?

Advertisement