4 goedkope en snelle manieren om vergeelde kussens wit te maken en te desinfecteren

Janine image
door Janine

18 Juli 2023

4 goedkope en snelle manieren om vergeelde kussens wit te maken en te desinfecteren
Advertisement

Hoewel er talloze pogingen worden ondernomen om alles in huis schoon te houden, is het normaal dat je niet altijd goede resultaten kunt behalen. Bijvoorbeeld: hoe vaak wast je je bedkussens? Sommigen doen het vaak en anderen minder, maar er bestaat helaas de mogelijkheid om ze hagelwit en als nieuw te krijgen. Het risico is dat er ondanks alle inspanningen altijd vervelende gele vlekken blijven die lelijk zijn om te zien, maar ook onhygiënisch.

Het advies is om ze maandelijks te wassen en dit te doen door, als je wilt, een paar kleine trucjes te gebruiken die we je gaan onthullen, om ze witter te maken en ze te parfumeren.

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Deze kleine huishoudelijke trucjes zijn gemakkelijk zelf te doen en met producten die normaal gesproken in elk huishouden aanwezig zijn.

1. Borax en wasmiddel. Twee zeer nuttige elementen om sporen van transpiratie te verwijderen en bacteriën en mijten te neutraliseren. Het mengsel kan eenvoudig worden bereid, meng gewoon de twee elementen samen en stop ze in de wasmachine in plaats van het gewone wasmiddel. Let echter altijd op: het is beter om een ​​masker en handschoenen te gebruiken, zo voorkom je het risico op intoxicatie. De ingrediënten zijn: 200 gram wasmiddel, 80 gram borax, 250 ml afwasmiddel voor de vaatwasser, 250 ml chloorvrij bleekmiddel, warm water. Als je klaar bent met wassen, laat je de kussens in de zon drogen.

2. Citroen en waterstofperoxide. Vul hiervoor een bak met heet water en giet er 125 ml citroensap en 250 ml waterstofperoxide in. Week de kussens en laat ze een uur liggen, en was ze vervolgens in de wasmachine. Ook in dit geval is het aan te raden om ze in de zon te laten drogen.

Advertisement
everythingmommyhood.com

everythingmommyhood.com

3. Citroensap en warm water. Pers 6 citroenen uit en giet het sap in een bak gevuld met twee en een halve liter kokend water. Als je klaar bent, hoef je de kussens slechts 2 uur te laten weken en te wachten. Zodra de nodige tijd is verstreken, is het voldoende om het kussen te wassen met een wasmiddel.

4. Azijn en zuiveringszout. Twee uitstekende bondgenoten als het gaat om reiniging en desinfectie, maar ook als je kussens moet wassen. Je hebt 80 gram zuiveringszout en 125 ml witte wijnazijn nodig. Eenmaal gemengd, giet je ze in het spoelbakje van de wasmachine en laat je de kussens na de wasbeurt in de zon drogen.

Kende je er al een aantal en vind je ze effectief?

Advertisement