x
Ze betalen hem geen overuren en hij…
Een straatverkoper slaagt er niet om zelfs maar een bos bloemen te verkopen, maar een onbekende koopt ze allemaal: Ze wordt model op 71-jarige leeftijd:

Ze betalen hem geen overuren en hij vertrekt vroegtijdig en laat het bedrijf midden in een noodgeval achter

19 September 2022 • Door Janine
69.392
Advertisement

Overwerken wordt genoemd en geregeld in cao's en moet altijd vooraf met de werkgever worden afgesproken. In elk bedrijf zul je een specifieke procedure moeten volgen om ze aan te vragen of te krijgen, al zijn er in de dagelijkse realiteit noodsituaties waarin het extra werk niet eens wordt gevraagd, maar geëist. Een Reddit-gebruiker beschreef in dit verband een episode over zijn werkervaring in de jaren ’90.

via: Reddit

De man vertelde dat hij op een dag veel taken alleen moest uitvoeren, omdat 4 van zijn collega's tegelijkertijd afwezig waren. Ondanks de verantwoordelijkheid en de hoeveelheid werk slaagde de man erin om alle taken binnen 9 uur te voltooien, zelfs de lunchpauze overslaand. Aangezien dit niet een situatie was die herhaaldelijk voorkwam, meende de werknemer dat het bedrijf hem een ​​uur betaald overwerk zou toekennen, maar hij had het mis: ze lieten hem weten dat ze het overwerk niet konden autoriseren, omdat dit niet eerder aan de bedrijfsleiders was gemeld. Als alternatief boden ze hem aan om op vrijdag eerder te stoppen. De man accepteerde het graag, maar op de dag dat hij een vrije middag zou hebben, vroeg het bedrijf hem te blijven, het overwerk uitbetalend, vanwege een zakelijk probleem. De werknemer weigerde dit echter, hij wilde zijn plannen voor die dag niet opgeven en hield zich aan wat eerder was vastgesteld. Bovendien was dat overwerk niet gepand, toch?

Kortom, volgens de eenvoudige regel opgelegd door het bedrijf, deed de werknemer niets anders dan weigeren te overwerken aangezien de uitbetaling ervan op het laatste moment werd toegekend. Gelukkig waren er geen gevolgen voor hem, ook al liet hij zijn bedrijf op dat moment midden in een noodsituatie achter. Vind jij dat hij zich anders had moeten gedragen? Schrijf het ons in de reacties!

Tags: Verhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt