Ze weigeren hem ongeveer 130.000 dollar aan achterstallig loon te betalen: voormalig werknemer verduistert de website van het bedrijf

Janine image
door Janine

11 September 2022

Ze weigeren hem ongeveer 130.000 dollar aan achterstallig loon te betalen: voormalig werknemer verduistert de website van het bedrijf
Advertisement

Elke werknemer weet hoe moeilijk het soms is om goede relaties met werkgevers te onderhouden. Er zijn gevallen waarin, ook al zijn ze al jaren in dienst bij hetzelfde bedrijf, het mogelijk is om in balans te blijven en ervoor te zorgen dat er geen misverstanden ontstaan, maar er zijn ook situaties waarin dit allemaal niet mogelijk lijkt en relaties kapot gaan. De oorzaken waaruit vaak onenigheid voortvloeit, komen vooral voort uit meer of minder lange werktijden, al dan niet gerespecteerd, en uit het daaruit voortvloeiende salaris. En niet zelden blijven dergelijke problemen bestaan ​​of ontstaan ​​zelfs wanneer een van de werknemers met pensioen gaat wat, laten we het zo zeggen, belangrijke gevolgen kan hebben.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal dat we je gaan vertellen waarin een inmiddels oud-medewerker besloot de website van het bedrijf waarvoor hij werkte te blokkeren vanwege een discussie naar aanleiding van een achterstand die nog niet was betaald.

via Boston Globe

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het hele verhaal speelde zich af in Newton, in Massachusetts, waar Steven Smith, een 73-jarige man en voormalig medewerker van de politie van de stad, werd geconfronteerd met een weigering van zijn werkgevers om hem meer dan 130.000 dollar aan achterstallig loon te betalen. Omdat het bedrijf het niet met hem eens was over het bedrag, weigerde het bedrijf deze vergoeding en ontstond er een geschil tussen beide partijen.

Omdat hij geen concrete uitweg zag en bleef beweren dat het geld hem verschuldigd was, zocht en vond meneer Smith een manier om zijn loon terug te krijgen. Bijna twee decennia lang was hij directeur van de IT-afdeling van de politie, en de site was volledig van hem afhankelijk. Zich bewust van dit alles en geconfronteerd met de weigering van het bedrijf, besloot de man de site te verduisteren, waardoor hij een storing creëerde die een paar dagen aanhield.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"De site van Netwon Police is niet buiten gebruik vanwege technische problemen. Als je wilt dat deze wordt hersteld, neem dan contact op met burgemeester Ruthanne Fuller" - met deze woorden waarschuwde Smith de burgers voor de tijdelijke slechte service. Een ingrijpend besluit dat volgens de oud-medewerker niet anders had gekund. Als hem het verschuldigde was betaald, had hij er nooit, nooit aan gedacht om zoiets te doen, maar zo was het niet en daarom handelde hij dienovereenkomstig.

In de dagen die volgden, gaf de burgemeester van de stad een verklaring af waarin stond dat de 73-jarige geen gelijk had en dat hij onjuist had gehandeld door een openbare nutsvoorziening te blokkeren. Een portaal die overigens volledig verduisterd was en vervangen door een nieuwe, die niet meer onder Smith's controle stond.

Het gedrag van de voormalige werknemer was niet bepaald correct, maar is er een juiste manier om in dit soort gevallen te handelen? Als je je in een vergelijkbare situatie bevond, wat zou jij dan in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement