Lerares wijst geen taken toe aan haar leerlingen omdat ze ze nutteloos vindt: “Thuis is voor het gezin"

Janine image
door Janine

10 September 2022

Lerares wijst geen taken toe aan haar leerlingen omdat ze ze nutteloos vindt: “Thuis is voor het gezin"
Advertisement

School is een fundamentele omgeving in het leven van een kind. Dit is de eerste plaats waar het kind niet alleen leert lezen, schrijven, rekenen en vakken als geschiedenis en aardrijkskunde bestudeert, maar het is ook de eerste plaats waar het leert verantwoordelijkheid te nemen door de taken uit te voeren die zijn docenten opgedragen hebben: deze zijn echter vaak het onderwerp van controverse en discussie tussen leerkrachten en ouders. Zo heeft een lerares van een basisschool veel reacties op sociale netwerken opgeroepen voor de onderwijsmethode die ze heeft besloten toe te passen op haar leerlingen.

via TikTok / survivingfive

Advertisement
TikTok / survivingfive

TikTok / survivingfive

De lerares verklaarde namelijk dat ze geen huiswerk opgeeft, omdat ze van mening is dat "kinderen van de tijd met het gezin moeten genieten, om de band met de ouders te versterken en andere vormen van recreatieve activiteiten uit te voeren die niets met de schoolomgeving te maken hebben”.

De onderwijzeres onthulde dat ze ooit veel taken aan haar leerlingen had gegeven, omdat ze ervan overtuigd was dat het noodzakelijk was. Ze veranderde echter haar perspectief volledig toen ze moeder werd. "Na lang nadenken over mijn werk en ouderschap, realiseerde ik me dat huiswerk uiteindelijk een zware last voor het hele gezin wordt", merkte ze op. Dit voorstel werd gepubliceerd via haar TikTok-account en de video ging meteen viraal; sommige gebruikers spraken hun solidariteit met haar uit en steunden haar methode, terwijl anderen het hier absoluut niet mee eens waren.

Advertisement
Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

Voor de tienduizenden mensen die de onderwijsmethode van de lerares hebben ondersteund, neemt huiswerk te veel tijd in beslag voor de kleintjes, niet alleen voor het gezin, maar ook voor sportieve, culturele en buitenschoolse activiteiten. "Huiswerk legt alleen maar druk op kinderen en hun families", merkte een ouder op. "Dit zou normaal moeten zijn", voegde een moeder eraan toe.

Er zijn echter enkele collega-onderwijzers geweest die hebben uitgelegd dat het niet zo eenvoudig is, omdat sommige ouders ervan overtuigd zijn dat huiswerk noodzakelijk is om de les die kinderen tijdens schooltijd hebben gevolgd, te versterken: "Ik heb het geprobeerd, de ouders klaagden dat ze hun huiswerk niet maakten", schreef een leraar, "ze klaagden omdat ze zeiden dat huiswerk noodzakelijk is”.

Wat vind jij?

Advertisement