Gezin bouwt een off-grid huis: ze betalen geen rekeningen en besparen 50.000 euro per jaar

Janine image
door Janine

19 September 2022

Gezin bouwt een off-grid huis: ze betalen geen rekeningen en besparen 50.000 euro per jaar
Advertisement

Veel mensen dromen ervan alles op te geven en midden in de natuur te gaan wonen, misschien in een landhuis naast een boerderij, om in de open lucht te leven en te genieten van de producten die met eigen handen zijn geteeld. Welnu, een Canadees stel heeft hard gewerkt om deze wens uit te laten komen en gelukkig te leven in een huis gemaakt van klei en hout dat ze met hun eigen handen hebben gebouwd. De twee zeggen al meer dan 10 jaar geen omkijken te hebben naar het betalen van rekeningen, waarmee ze zo'n € 50.000 per jaar besparen.

via Theepochtimes

Advertisement

Misty en Bryce verhuisden anderhalf decennium geleden naar de bossen in Canada en voeden hun twee kinderen, Sage van 7 en Aurora van 5, hier op. Ze koken voedsel uit hun tuin op een houtkachel, hebben elektriciteit van zonnepanelen en halen water uit een put. Het stel ontmoette elkaar terwijl ze samenwerkten in een restaurant in Hamilton, maar ze realiseerden zich allebei al snel dat het leven in de grote stad niets voor hen was.

"Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten, wisten we dat we een alternatieve levensstijl wilden leiden. Na 54 weekenden het huisje van Bryce's grootmoeder op het platteland van Durham te hebben bezocht, verhuisden we er uiteindelijk in 2006 naartoe en werden we verliefd op de landelijke levensstijl. Bovendien was het idee om volledig zelfredzaam te zijn echt aanlokkelijk”, vertelde Misty.

Het stel was weken bezig met het schoonmaken en bewoonbaar maken van het pand. Na 4 maanden liepen ze eindelijk over de drempel van hun volledig eco-duurzame huis gemaakt met natuurlijke materialen, zoals klei, zand en riet: het kostte hen in totaal zo'n 8.000 euro. Om de eindjes aan elkaar te knopen, runnen Misty en Bryce een klein restaurant in de lokale gemeenschap. Het vervoer gebeurt per fiets, te paard of te voet. Bryce zegt dat de reden waarom hun gezin financieel stabiel is ondanks het ontbreken van een vast inkomen, hun goedkope, zelfvoorzienende levensstijl is.

Advertisement

"We proberen zo onafhankelijk mogelijk te zijn, telen en oogsten al het voedsel dat we eten" - zei Bryce. Het meeste van hun voedsel komt uit hun eigen tuin en boerderij. Ze doen af ​​en toe boodschappen, maar ze beweren alleen een zeer select assortiment basisartikelen te kopen. Daarnaast geeft Misty thuisonderwijs aan haar dochters: ze leert hen het traditionele studieprogramma met toevoeging van basisvaardigheden zoals dierenverzorging en bouwtechnieken.

"Velen besteden het grootste deel van hun tijd aan werken om in de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Wij daarentegen besteden onze tijd aan het werken om rechtstreeks in deze behoeften te voorzien. Het is duidelijk dat het niet voor iedereen geschikt is, maar voor ons werkt het en we zijn nog nooit zo gelukkig geweest”, merkte Bryce op.

Zou jij in staat zijn om dezelfde levensstijl te leiden?

Advertisement