De 15-jarige zoon wast zich niet tenzij ze hem eraan herinnert: "Toen ik ermee stopte, zeiden ze hem dat hij stonk"

Janine image
door Janine

11 September 2022

De 15-jarige zoon wast zich niet tenzij ze hem eraan herinnert: "Toen ik ermee stopte, zeiden ze hem dat hij stonk"
Advertisement

De pubertijd is een gecompliceerde periode, zowel voor kinderen als voor ouders, die in staat moeten zijn om met verschillende situaties om te gaan op een zo min mogelijk ingrijpende manier. Het is niet gemakkelijk en vaak zijn er discussies die nooit eindigen. Een moeder vroeg Reddit-gebruikers bijvoorbeeld om advies over hoe ze omging met de persoonlijke hygiëne van haar 15-jarige zoon Mike. Deze laatste wilde, zoals veel jonge mensen, nooit echt douchen en vergat het, om langer videogames te spelen, ondanks dat zijn moeder hem er meerdere keren per dag aan herinnerde. Zijn moeder voelde zich vaak wanhopig en hopeloos bij het omgaan met dit probleem, maar op een dag leerde de jongen een belangrijke les.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De vrouw beschreef haar 15-jarige zoon als een goede jongen die het in principe best goed doet op school. Zijn enige probleem is zijn verslaving aan videogames en het feit dat hij niet gemakkelijk een pauze kan nemen en niet kan stoppen met spelen. "Hij verliest heel snel de tijd uit het oog en vergeet andere dingen te doen, tenzij hij er meerdere keren aan wordt herinnerd (en boos wordt omdat hij aan dingen wordt herinnerd)", legde de moeder uit en gaf ook een voorbeeld: "Ik zei dat hij naar beneden moest komen om te eten, hij wordt boos als ik hem meer dan eens roep, maar dan komt hij een half uur later naar beneden en wordt hij boos omdat zijn eten koud is geworden." Toen de jongen slechte cijfers begon te halen, pakten zijn ouders zijn console af. Sindsdien zijn zijn academische prestaties echter verbeterd. Het probleem van het niet douchen is echter nooit helemaal opgelost.

Zijn moeder zei hem vaak dat hij moest douchen, maar de jongen herinnerde zich dat pas rond 10 of 11 uur 's avonds en maakte onvermijdelijk lawaai in de badkamer. Zijn moeder zou echter om 2 uur 's nachts moeten opstaan ​​om te werken, dus had ze hem gevraagd om altijd om 21.00 uur te douchen. Ondanks de constante herinneringen leek niets te werken.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Uiteindelijk gaf zijn moeder het op om steeds maar weer dezelfde dingen tegen haar zoon te zeggen: als hij niet wilde douchen, dan was dat zijn keuze. “Een paar dagen geleden besloot ik dat ik er niets meer van zou zeggen. Ik zou hem er niet 10 keer per dag aan herinneren. Hij douchte 4-5 dagen achter elkaar niet. Hij sport. Hij stonk. Maar hij heeft nog steeds niet gedoucht." zei de vrouw. Op de vierde of vijfde dag zonder zeep en water aan te raken, gebeurde er echter iets: Mike kwam boos thuis en droeg een sweatshirt, ondanks het feit dat het erg warm was. Zodra hij thuiskwam ging hij meteen douchen, waarna hij begon te schreeuwen: "Waarom zegt niemand me hier dat ik stink?". Blijkbaar had Mike op de harde manier geleerd hoe belangrijk het is om je te douchen: zijn vrienden begonnen zich vreemd te gedragen vanwege zijn slechte geur en ten slotte vertelde het meisje op wie hij verliefd was hem waarom en ze bood hem zelfs een deodorant aan. Natuurlijk schaamde Mike zich diep, maar dit had ongetwijfeld meer effect dan al de keren dat zijn moeder er wat van zei.

Denk je ook niet?

Advertisement