Ze besluit haar oksels niet meer te scheren: “De mannen die mij bekritiseren zijn leeghoofden”

Janine image
door Janine

01 Oktober 2022

Ze besluit haar oksels niet meer te scheren: “De mannen die mij bekritiseren zijn leeghoofden”
Advertisement

Ontharen is een vaste gewoonte in onze samenleving: deze puur vrouwelijke routine is dat de laatste jaren ook voor mannen geworden. Een gladde huid geeft een mooi effect op esthetisch vlak en is zeker aangenaam om aan te raken, maar niet iedereen heeft het geduld om ongewenst haar te behandelen met een regelmatige scheerbeurt, noch de "moed" om vervelend harsen te ondergaan.

Body positive influencer Emily Bispo is een van hen: moe van het constante ontharen, heeft de jonge vrouw besloten om haar oksels natuurlijk te houden.

via TikTok - @imnotbunny

Advertisement
TikTok - @imnotbunny

TikTok - @imnotbunny

De beslissing viel echter niet in de smaak bij sommige van de 1,3 miljoen gebruikers die haar TikTok-kanaal volgen, die haar begonnen te bekritiseren en zeiden dat ze haar keuze "walgelijk" vonden. Dus besloot Emily verschillende video's te maken waarin ze met haar beharing "pronkte" puur om uit te dagen. "Als iemand zich beledigd voelt door mijn oksels, kan het me niet schelen. Dan ben je een leeghoofd”, merkte ze op.

De 23-jarige influencer gebruikt sociale media om van haar lichaam te leren houden. In haar clips heeft ze dan ook geen probleem meer om zichzelf te laten zien in een bikini of in strakke jurken die al haar rondingen en soms zelfs een klein buikje benadrukken. In één video in het bijzonder besloot Emily om ook haar ongeschoren oksels te laten zien, als reactie op een gebruiker die haar keuze herhaaldelijk heeft bekritiseerd.

Advertisement
TikTok - @imnotbunny

TikTok - @imnotbunny

In de video is te zien hoe ze een witte jurk draagt: de jonge vrouw heft haar armen op en toont haar ongeschoren oksels. Onmiddellijk daarna plaatste ze in de video een opmerking van de eerder geciteerde gebruiker: "Het ongewenste haar op het lichaam van een vrouw is gewoon walgelijk: ik hou van vrouwen met een gladde huid, het spijt me, maar dat is mijn standpunt".

Kort daarna reageerde de jonge vrouw op de kritiek door te schrijven: "Oké, ik heb ook voorkeuren. Ik ga niet graag uit met onzekere en vrouwonvriendelijke mannen die last hebben van een handvol okselhaar. Als jij ook zo denkt als de gebruiker, dan is de video ook aan jou gericht. Iedereen mag persoonlijke voorkeuren hebben, maar het is niet juist om ze op te leggen of te uiten als er niet om gevraagd wordt.

Wat vind jij?

Advertisement