Ze heeft een enorm bedrag uitgegeven om zichzelf in een Barbie te veranderen: zo veranderde haar leven

Janine image
door Janine

18 Juni 2023

Ze heeft een enorm bedrag uitgegeven om zichzelf in een Barbie te veranderen: zo veranderde haar leven
Advertisement

Het is belangrijk om iedereen het recht te geven om te doen wat hij of zij nodig acht met het fysieke uiterlijk: ieder van ons heeft de macht om te beslissen hoe te verschijnen en hoe geld uit te geven om ons uiterlijk te verbeteren. Het is belangrijk om de autonomie en keuzevrijheid van elk individu te respecteren met betrekking tot zijn lichaam en het imago dat hij wil uitstralen.

Aan de andere kant is het echter net zo belangrijk om te begrijpen waarom mensen een geïdealiseerd beeld willen bereiken. De samenleving zet ons onder druk en de media hebben een sterke invloed op hoe we onszelf zien en hoe we zouden willen worden. Een voorbeeld hiervan is het verhaal dat we je gaan vertellen.

via DailyMail

Advertisement

Jazmyn Forrest is een 25-jarige vrouw uit Queensland, in Australië, die meer dan $100.000 heeft uitgegeven om zichzelf te transformeren in een "echte Barbie". Ze heeft talloze cosmetische operaties ondergaan die volgens haar de manier waarop ze door haar collega's wordt behandeld hebben veranderd: "Na elke operatie heb ik het gevoel dat zowel mannen als vrouwen me beter behandelen, en mijn zelfvertrouwen is enorm”, verklaarde ze. Haar veranderingsproces begon toen ze 18 jaar oud was.

Als tiener overwoog ze plastische chirurgie nadat ze had opgemerkt hoe vrouwen met een prominent "decolleté" werden behandeld. Sinds ze haar uiterlijk heeft getransformeerd, ervaart Jazmyn dezelfde voordelen: "Je lichaam en gezicht zijn het waard om in te investeren, want dat is wat de wereld ziet. Zonder mijn uiterlijk zou ik niet zijn gekomen waar ik nu ben. Als je mooi bent, geven mensen je een extra kans, van liefde tot vriendschap”, legde ze uit.

Advertisement

De 25-jarige, die haar berichten op sociale media documenteert, onthulde dat ze regelmatig lipfillers, botox-injecties en fillers in haar wangen, kin, kaaklijn en slapen krijgt. Ze heeft ook laser liposuctie laten doen op haar buik, armen, binnenkant van de dijen, boven- en onderrug, kin en gezicht, evenals een tweede borstoperatie op 24-jarige leeftijd.

Jazmyn gaf toe dat ze "geobsedeerd" is door haar nieuwe look: "Een maand geleden heb ik plastische chirurgie ondergaan om eruit te zien als Barbie of een Disney-prinses. Ik heb een neuscorrectie laten doen en voorhoofdverkleining en nu ben ik geobsedeerd door mezelf”, vertelde ze.

Het verhaal benadrukt ongetwijfeld de complexiteit van kwesties met betrekking tot imago, zelfrespect en de samenleving. Wat vind je van dit alles?

Advertisement