Vrouw krijgt veel kritiek vanwege de jurk die ze droeg tijdens de doop van haar zoon

Janine image
door Janine

28 Juli 2023

Vrouw krijgt veel kritiek vanwege de jurk die ze droeg tijdens de doop van haar zoon
Advertisement

Hoewel sommige gewoonten en tradities in de loop van de tijd zijn veranderd (soms drastisch), zijn er evenementen en gelegenheden gebleven waarbij het altijd raadzaam zou zijn om een ​​bepaalde dresscode te respecteren: een soort kleding die het beste past bij de context waarin we ons bevinden.

Bij een bruiloft, een begrafenis of een doop zullen we ons ongetwijfeld anders kleden, afhankelijk van het soort ceremonie waaraan we deelnemen. Het is een kwestie van respect en traditie, een soort “sociale conventie” die al eeuwen bestaat en die we, min of meer allemaal, gewend zijn na te leven. In het verhaal dat verteld wordt, speelt een vrouw de hoofdrol tijdens de doop van haar zoon, maar iets ging niet zoals men verwachtte…

via Debate

@yeinnysaenz/Debate

@yeinnysaenz/Debate

Het was de jurk die werd gedragen door de vrouw die we alleen kennen als haar gebruikersnaam @yeinnysaenz, die voor veel ophef zorgde.

De doopceremonie van haar zoontje vond plaats in de kerk, een priester verrichtte het eerste belangrijke sacrament.

De vrouw uploadde een video met enkele van de "hoogtepunten" van de liturgische gebeurtenis, simpelweg getiteld "wat een prachtige dag". In werkelijkheid gebeurde er tijdens de hele ceremonie niets noemenswaardigs. Maar de video die ze online deelde, heeft tot harde kritiek op haar geleid.

Advertisement
@yeinnysaenz/Debate

@yeinnysaenz/Debate

In feite was het de enkele opmerking van een gebruiker die zijn teleurstelling uitsprak over de jurk die de jonge moeder droeg, die aanleiding gaf tot een online discussie: hij definieerde het als onfatsoenlijk en niet erg geschikt voor een religieuze omgeving.

De jurk van de vrouw was helemaal wit, maar had een opzichtige halslijn en een split die zeker niet onopgemerkt bleef. Bovendien was de hele jurk nogal strak en toonde daarom al haar “vormen”.

Vandaar de lange discussie die ontstond: wanneer moet een vorm van expressie, iemands verlangen om zich goed te voelen over zichzelf en met anderen, opgeven ten gunste van een meer formele “houding”?

De meeste mensen kozen de kant van de moeder en voerden aan dat de jurk heel goed bij haar paste en helemaal niet zo overdreven was, maar anderen bleven beweren dat op bepaalde plekken en voor bepaalde evenementen de look van de vrouw zeker "overdreven” was. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement