De buren klagen dat hij de muziek te hard heeft aanstaan: hij zet de stereo uit, maar gaat met de drilboor aan de slag

Janine image
door Janine

24 September 2022

De buren klagen dat hij de muziek te hard heeft aanstaan: hij zet de stereo uit, maar gaat met de drilboor aan de slag
Advertisement

Wanneer je een huis koopt of naar een nieuwe buurt verhuist, moet je naast het mooie van de woning ook rekening houden met de buren. Zijn er luidruchtige honden in de tuin van de buren? Heeft iemand de muziek te hard aan staan? Natuurlijk is het bijna onmogelijk om je deze dingen te realiseren wanneer je de woning voor het eerst bezoekt, maar bepaalde signalen mogen niet worden genegeerd. Helaas komen de meeste mensen er te laat achter dat ze zijn ingetrokken in het huis met de slechtste buren die er zijn. De hoofdpersoon van dit verhaal is een jonge man die zich blijkbaar niet al te veel zorgen maakte om zijn (weinig) geliefde buren te storen, door de muziek op zeer hoog volume te zetten. Ondanks klachten stopte hij er niet mee en leek hij zelfs te zijn overgestapt op veel "zwaardere" instrumenten.

via La Provincia di Biella

Advertisement
Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Een man van 24 jaar werd er door de buren van beschuldigd zijn muziek op een te hard volume te draaien. Ondanks aanhoudende klachten, leek de jongen nooit het volume van zijn stereo zachter te zetten, daarom belden de buren de politie. Gelukkig haastte de politie zich om het lawaai te stoppen en de rust te herstellen, maar hun interventie leek niet echt nuttig te zijn geweest. Gedwongen om de muziek uit te zetten, nam de 24-jarige namelijk "wraak" door een instrument te bedienen dat veel luider en minder aangenaam is dan muziek: een drilboor!

Onnodig te zeggen dat de drilboor in actie de buren veel meer stoorde dan de muziek. Op dat punt moesten dezelfde buren een tweede melding aan de politie maken, die opnieuw tussenbeide kwam.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Eenmaal ter plaatse kon de politie echter niet anders dan de regelmatigheid van de feiten vaststellen: de man was namelijk bezig met een verbouwing waarvoor de drilboor nodig was en bovendien gebruikte hij deze op de toegestane tijdstippen.

Het lijkt er dus op dat het niet de bedoeling van de man was om zijn buren onnodig te storen... maar wie kan dat met zekerheid zeggen?

Wat is jouw ervaring met "luidruchtige" buren?

Advertisement