x
Ze wordt model op 71-jarige leeftijd:…
Ze betalen hem geen overuren en hij vertrekt vroegtijdig en laat het bedrijf midden in een noodgeval achter 22-jarige geeft baan van 8 uur per dag voor 480 euro per maand op: “Zo kan ik niet leven”

Ze wordt model op 71-jarige leeftijd: "Ik besloot mezelf op de proef te stellen ondanks mijn leeftijd"

18 September 2022 • Door Janine
1.567
Advertisement

Er zijn veel meisjes die van jongs af aan dromen om de modewereld te betreden en zo belangrijke modellen te worden. Een verlangen dat meestal op jonge leeftijd wordt geuit en dat om deze reden het hele - of bijna - leven zal kenmerken van degenen die voor dit beroep hebben gekozen.

Maar de wereld zit vol met uitzonderingen, dat weten we maar al te goed, en ook in dit geval is er een zeer interessante, over een vrouw die besloot de catwalks te betreden toen ze al wat ouder was. Ben je benieuwd naar de hoofdpersoon van dit verhaal? We vertellen je wat meer over haar.


Rosa Saito daagde de gebruikelijke schoonheidsregels uit die leiden tot het respecteren van bepaalde regels en richtlijnen om deze omgeving te betreden, en besloot om model te worden toen ze 68 jaar oud was. Precies. Een heel bijzondere keuze, nutteloos om het te ontkennen en je zou zeggen dat het na een bepaalde leeftijd ongebruikelijk is om een ​​soortgelijk pad te bewandelen, maar als je naar de foto's van deze mooie vrouw kijkt, kun je je alleen maar afvragen waarom ze het niet eerder heeft gedaan en, let wel, niet alleen vanwege een kwestie van leeftijd.

Ze is prachtig, terwijl ze pronkt met haar glimlach, haar golvende zilverkleurige haar en prachtige jurken. Rosa, afkomstig uit Araçatuba, São Paulo, laat zien hoe de jaren slechts een aspect zijn dat verband houdt met data en het verstrijken van de tijd, maar jeugd en de wil om te leven zijn iets totaal anders. Geboren met een creatieve geest die zich graag wil uiten, heeft Rosa altijd laten zien dat ze een voorliefde heeft voor kunst in al zijn vormen: "Ik wist dat ik iets creatiefs wilde doen, ik wilde uitvinden en alles wat ik doe gaat in deze richting" - verklaarde ze.

In haar leven wijdde Rosa zich hier echter niet direct aan, maar was eerst een toegewijde dochter, daarna echtgenote en moeder van 3 kinderen, evenals een groot liefhebster van tuinieren. Vooral bloemen en hun verzorging zijn voor haar een manier om te mediteren, zichzelf te vinden en zich goed te voelen. Maar waarom besloot ze op een gegeven moment het modepad in te slaan?

Het begon allemaal bij toeval: "Ik werd benaderd door twee professionals van een modebureau en vervolgens door een fotograaf, maar ik voelde me er niet klaar voor en ik liet deze mogelijkheid open - zei de vrouw - Een jaar lang dacht ik erover na en uiteindelijk besloot ik me te laten gaan en mezelf op de proef te stellen in iets geheel nieuws.”

Advertisement

Dit is hoe haar briljante carrière begon die, ook vandaag de dag nog, op de beste manier verloopt en ze wordt steeds mooier en stralender, kijk maar naar de foto's om het je te realiseren.

We wensen haar veel geluk voor de toekomst en bedanken haar dat ze ons eraan herinnert dat er geen juiste leeftijd is om dingen te doen. Om te slagen in een onderneming, heb je alleen wilskracht en inzet nodig om het doel te bereiken.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt