Deze vrouw helpt de kinderen oversteken voor school en geeft jassen aan leerlingen die er geen hebben

Janine image
door Janine

25 September 2022

Deze vrouw helpt de kinderen oversteken voor school en geeft jassen aan leerlingen die er geen hebben
Advertisement

Soms kunnen de eenvoudigste ideeën glimlachen geven en goed doen voor veel mensen, je hebt alleen een beetje inventiviteit nodig. Zoals mevrouw Minnie Gallowa, een oversteekmoeder voor scholen in New Hanover County, in North Carolina, Verenigde Staten. In bijna twintig jaar dienst heeft ze ervoor gezorgd dat de kinderen veilig de straat oversteken naar school en weer naar huis. Maar mevrouw Minnie zorgde niet alleen voor veiligheid, ze gaf ze ook warmte in de ware zin van het woord.

via ABC

Advertisement
 YouTube - WWAY NEWS

YouTube - WWAY NEWS

Naast haar altijd vriendelijke houding en het zorgen voor de veiligheid van de leerlingen, verzamelde Minnie enkele jassen van een liefdadigheidsinstelling om gratis uit te delen aan kinderen op weg naar school.

Mevrouw Minnie hing 30 jassen op een hanger op haar gebruikelijke plaats en deelde ze uit aan de kinderen die naar school kwamen zonder andere reden dan ervoor te zorgen dat ze het warm hadden. "Soms weet ik niet of ze ze hebben of niet. Sommigen zeggen dat ze thuis een jas hebben, maar ik kan het niet weten en ik zorg ervoor dat ze er een krijgen als ze willen," zei ze.

Advertisement
 YouTube - WWAY NEWS

YouTube - WWAY NEWS

Het verhaal van mevrouw Minnie werd erg populair dankzij een bericht van een op Facebook gedeelde moeder die vertelde over haar initiatief: "Deze zelfde lieve vrouw staat elke dag op het zebrapad voor de school van mijn kinderen. Ze zegt altijd gedag en lijkt zo blij om daar te zijn, om de kleine studenten te helpen om veilig over te steken. Vandaag merkte ik dat ze een kleerhanger met jassen naast haar auto had en overal bordjes met “gratis jassen” had opgehangen”, schreef de vrouw.

"Ik had elke greintje terughoudendheid nodig om de auto niet te parkeren en uit te stappen en haar te knuffelen, om haar te bedanken voor het gebruik van haar vrije tijd om onze studenten te beschermen en om jassen te geven aan mensen die ze misschien niet hebben. Er is nog steeds iets goeds in deze wereld, ondanks wat we elke dag zien en horen. Mensen zoals zij geven de rest van ons hoop dat we in vrede kunnen leven en ons kunnen concentreren op de dingen die er echt toe doen”, concludeerde ze.

En we kunnen het alleen maar met haar eens zijn en mevrouw Minnie complimenteren.

Advertisement