x
Familie renoveert de keuken en ontdekt…
Jongen van bescheiden afkomst slaagt erin om 3 graden te halen: hij is genomineerd voor de beste student ter wereld

Familie renoveert de keuken en ontdekt tijdens de werkzaamheden een schat verborgen onder de vloer: het is 284.000 euro waard

21 September 2022 • Door Janine
16.408
Advertisement

Hoe vaak heb je er als kind niet van gedroomd om verborgen schatten te vinden en in de voetsporen te treden van beroemde avonturiers? Fantasie is een krachtig middel om aan de realiteit te ontsnappen, maar helaas, naarmate we ouder worden, gaat veel van zijn kracht verloren. De dromen uit het verleden lijken nu die van een overgroeid kind, dat als jonge man nog steeds hoopt dat meevallertje te krijgen waar hij zo naar verlangde. Misschien was het voor de hoofdpersoon van dit verhaal in de Engelse familie een beetje een oude hoop nieuw leven inblazen en die oude vreugde herontdekken die verband hield met de ontdekking. Het begon allemaal met de renovatie van een huis...


In North Yorkshire (VK) besloot een familie uit Ellerby dat het tijd was om de oude keuken op te knappen. Niets ongewoons, aangezien het niet ongebruikelijk is om wat spaargeld te investeren om je huis opnieuw in te richten. Wat echter niet wordt verwacht, is de ontdekking van kostbare voorwerpen tijdens de renovatiewerkzaamheden. Dit is wat er gebeurde met deze zeer gelukkige Engelse familie, die plotseling iets heel ongewoons en heel kostbaars ontdekte onder de vloer van hun keuken: een geëmailleerde aardewerken beker met gouden munten uit de achttiende eeuw! De gelukkige vondst kan in de toekomst worden geveild voor een totale waarde van £250.000, of ongeveer €284.000!

Met zo'n bedrag zijn we er zeker van dat de renovatie zich zou kunnen uitbreiden tot het hele huis!

Kortom, wie had ooit gedacht dat onder de keukenvloer van een familie zo'n schat verborgen zou kunnen zijn? In feite bevatte de aardewerken pot meer dan 260 munten, gedateerd tussen 1610 en 1727. "Het is een prachtige en echt onverwachte vondst op zo'n bescheiden plaats van ontdekking", zei Gregory Edmond, veilingmeester van het veilinghuis. Volgens sommige bevindingen waren de munten vrijwel zeker eigendom van handelaren in ijzererts, hout en kolen uit de Baltische landen, de Maisters, een zeer invloedrijke familie die leefde tussen de zestiende en achttiende eeuw. Deze munten lijken met name te hebben toebehoord aan Joseph en Sarah Maisters, die in 1694 trouwden. De twee hadden geen erfgenamen en dit is waarschijnlijk de reden waarom de schat tot op de dag van vandaag begraven is gebleven.

Stel je je eens voor dat je je keuken of badkamer gaat renoveren: wat zou jouw reactie zijn bij zo'n ontdekking? Vertel het ons in de reacties!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt