Ze leent haar creditcard aan haar vriend, maar hij geeft hem niet terug: ze besluit hem te blokkeren

Janine image
door Janine

28 September 2022

Ze leent haar creditcard aan haar vriend, maar hij geeft hem niet terug: ze besluit hem te blokkeren
Advertisement

Geld is vaak de oorzaak van misverstanden, ruzies en in sommige gevallen zorgt het er zelfs voor dat een stel uit elkaar gaat. Als het om financiën gaat, moet je echt begrijpen wat je partner wil voor de toekomst, om te kunnen begrijpen of je op dezelfde golflengte zit. Het is onvermijdelijk dat, vooral tussen mannen en vrouwen, er aankopen en uitgaven zijn die door beide partijen als "overbodig" worden beschouwd, maar als je een stel bent, moet je weten hoe je de smaak en behoeften van de ander kunt accepteren. Natuurlijk zijn er talloze gevallen waar een oplossing niet gevonden kan worden.

Zo deelde een jonge vrouw haar ervaring met haar werkloze vriend op Reddit. Hoewel ze altijd verantwoordelijk was voor alle grote uitgaven, vanwege de fysieke beperkingen van haar vriend, eiste hij om haar creditcard te bemachtigen voor enige onafhankelijkheid. Het duurde niet lang voordat het gesprek uitmondde in een ruzie, maar laten we eens kijken wat er precies is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een 27-jarige vrouw vertelde hoe de situatie met haar 30-jarige vriend escaleerde toen hij de controle over haar creditcard eiste. De jonge vrouw legde de context uit aan Reddit-gebruikers, voordat ze hen vroeg of ze een oneerlijke houding had tegenover haar vriend. De twee zijn drieënhalf jaar samen; hij werkt niet vanwege een lichamelijke handicap die zijn kansen op een baan enorm beperkt, terwijl zij altijd verschillende banen heeft gehad om de eindjes aan elkaar te knopen. Als gevolg hiervan betaalt de vrouw de rekeningen, de huur, de boodschappen en andere gemeenschappelijke uitgaven. De problemen kwamen toen haar vriend haar vroeg haar creditcard te gebruiken: "Vorige week vroeg mijn vriend me uit het niets om hem mijn creditcard te geven. Ik vroeg waarom, aangezien ik degene ben die alle onkosten betaalt. Hij vertelde me dat hij wat eten wilde kopen, dus ik stemde ermee in om hem het te geven, maar ik zei hem dat hij de kaart later aan mij zou moeten teruggeven."

Bij zijn terugkeer deed de vriend echter alsof hij nooit haar creditcard had gehad of gebruikt. "Ik dacht dat hij een grapje maakte, dus ik zei hem het gewoon terug te geven", legde de jonge vrouw uit. "Hij zei dat hij het zou houden. Ik vroeg waarom en hij zei dat hij wat betalingen voor me kon gaan doen. Ik voelde me er ongemakkelijk bij, ik zei dat ik hem liever niet met deze kwesties wilde belasten en ik vroeg hem om mijn creditcard terug te geven Hij weigerde en zei dat hij het zou houden omdat hij zelf niet veel geld heeft. Ik was woedend. Ik probeerde er tegenin te gaan, maar hij zei me "hem te vertrouwen" en hij zwoer dat hij geen cent zou uitgeven”, concludeerde de vrouw, alvorens te vertellen wat er de volgende dag gebeurde.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Niet blij met de ietwat onaangename situatie, besloot de vrouw haar kaart te annuleren en een nieuwe te openen. Het duurde niet lang voordat haar vriend haar verward vroeg waarom hem een ​​betaling was geweigerd. Van hieruit ontstond een heftige discussie tussen de twee, die nergens toe leidde. Reddit-gebruikers hebben vooral de kant van de vrouw gekozen en twijfelen sterk aan de goede bedoelingen van haar vriend.

En jij, welk idee heb jij hierover?

Advertisement