Ze vraagt ​​haar huisgenote om te verhuizen om samen te wonen met haar vriend: ze vat het niet goed op

Janine image
door Janine

30 December 2022

Ze vraagt ​​haar huisgenote om te verhuizen om samen te wonen met haar vriend: ze vat het niet goed op
Advertisement

Er wordt gezegd dat "liefdes verdwijnen, terwijl vriendschap blijft", maar is dat echt zo? Wat te doen als een vriendschap een echt obstakel begint te worden voor een liefdesrelatie die serieus lijkt te worden? Dat vroeg een jonge vrouw zich af die moest kiezen tussen haar huisgenoot en beste vriendin en haar vriend en aanstaande echtgenoot. Het meisje vroeg de internetgemeenschap om advies over hoe ze om moest gaan met de situatie waarin ze zich bevond.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn kamergenoot en beste vriendin Kate en ik zijn allebei 24 en wonen samen sinds we 20 zijn. Ik woon in een huis dat van mij is, geërfd van mijn grootouders. Ik heb Kate nooit gevraagd om mijn huur te betalen en zij draagt ​​alleen maar bij voor de uitgaven van het huis, zoals rekeningen of andere dingen”, legde de jonge vrouw uit.

"Ik ben al samen met mijn vriend sinds we 19 waren. In de eerste paar jaar dat we samen waren, kwam hij af en toe bij mij thuis en ging ik naar zijn huis, maar daarna begon hij meer tijd met mij door te brengen zonder dat Kate er last van had. Eerst ging het goed, maar toen vertelde ze me dat ik haar toestemming nodig had om iemand mee naar huis te brengen. Ik respecteerde haar wensen en als ze niet wilde, ging ik gewoon naar het huis van mijn vriend. Maar zelfs de paar keer dat hij me kwam opzoeken, maakte ze een scène", vervolgde ze.

De jonge vrouw wist dat ze binnenkort een huwelijksaanzoek van haar vriend zou krijgen, dus begon ze met Kate te praten over de mogelijkheid om ergens anders heen te gaan omdat ze van plan was haar huis te gebruiken om een ​​gezin te stichten met haar vriend. Haar vriendin nam het echter nooit serieus, ook al zei ze dat ze het eens was met haar redenering.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Toen mijn vriend me een aanzoek deed, was Kate sprakeloos en vroeg me om wat tijd om te verhuizen. Ondertussen trok mijn vriend bij mij in en begon rekeningen en andere dingen te betalen, maar Kate maakte altijd ruzie met hem over huishoudelijk werk en regelingen, totdat ik er haar op een dag mee confronteerde en haar vertelde dat ze zo snel mogelijk moest vertrekken en dat zij de regels niet bepaalt, aangezien het huis van mij is,” legde het meisje uit.

Dus de kamergenoot, geïrriteerd door de houding van de eigenaresse, pakte wat kleren en stuurde haar moeder en zus om de rest te halen, om haar niet meer te zien. Omdat ze zich ook door de laatste beoordeeld voelde, besloot de 24-jarige om advies te vragen op internet.

Gebruikers kozen unaniem haar kant: "Vier jaar lang gratis huisvesting en niet genoeg gespaard om een ​​eigen plek te hebben toen het onvermijdelijke gebeurde? Ieder normaal mens zou zich realiseren dat als de eigenaar van het huis, vriend of niet, een serieuze relatie heeft, hij uiteindelijk zal moeten vertrekken wanneer die relatie het volgende niveau bereikt. Het is je gezond verstand gebruiken. Om nog maar te zwijgen van de brutaliteit om te denken dat ze kan beslissen wie wel en wie niet het huis binnen mag! Je bent niets kwijtgeraakt, dit meisje was nooit een vriendin”, merkte een gebruiker op.

Wat vind jij?

Advertisement