18-jarige kan niet lezen en schrijven, maar slaagt voor de universitaire tests en wordt toegelaten met uitstekende cijfers

Janine image
door Janine

22 September 2022

18-jarige kan niet lezen en schrijven, maar slaagt voor de universitaire tests en wordt toegelaten met uitstekende cijfers
Advertisement

Iedereen komt vroeg of laat in ongemakkelijke situaties terecht, die moeilijk onder ogen te zien en zelfs te overwinnen zijn, maar als we sterk en vastberaden zijn, kan niets ons stoppen. Het is daarom de geest die ertoe doet en hoeveel moeite we doen om problemen op te lossen. Van deze mening is ongetwijfeld de man waar we je over willen vertellen.

We hebben het over een 18-jarige die ondanks zijn cognitieve problemen het hoofd boven water wist te houden en zich niet liet gaan. Heeft het leven hem uitgedaagd? Hij was in staat om met een glimlach en toewijding te reageren en om deze reden behaalde hij uitstekende resultaten. Wij vertellen je wat meer over hem.

via Times Now News

Advertisement

Oliver Chadwick is een jongen uit Bath, het Verenigd Koninkrijk, waar op internet veel over wordt gepraat. De reden? De jonge man heeft, sinds hij een kind was, een belangrijke vorm van dyslexie die hem nooit de kans heeft gegeven om te leren lezen en schrijven, maar desondanks heeft hij een zeer belangrijke persoonlijke mijlpaal bereikt. Oliver slaagde er namelijk in om af te studeren en schreef zich in aan de faculteit wiskundige techniek van de Universiteit van Bristol.

Een zeer veeleisende keuze die de jongen om geen enkele reden zou hebben opgegeven. "Als mensen horen dat je niet kunt lezen of schrijven - zei Oliver - zijn ze ervan overtuigd dat je niets kunt doen. In plaats daarvan is het niet zo, het is waar, ik heb altijd grote problemen gehad, maar ik ben erin geslaagd om door te gaan. Nu heb ik ervoor gekozen om de weg van de wiskunde te volgen, want het is iets dat ik zelf heel goed aan kan en waar ik niet altijd hulp bij nodig heb.”

Advertisement

He's now heading to university

Pubblicato da BathLive su Sabato 10 settembre 2022

Sophie, de moeder van Oliver, is 54 jaar oud en sinds haar zoon op de middelbare school zat, helpt ze hem en heeft ze hard gewerkt om hem zijn geletterdheid zo veel mogelijk te laten herstellen. Ze verminderde zijn uren, vergezelde de jongen naar bijles om te proberen op hetzelfde niveau als zijn klasgenoten te zitten, maar helaas had dat geen geweldige resultaten. Toch is het hem gelukt en bleef hij zijn opleiding volgen.

"Ik was me ervan bewust dat ik niet kon lezen en dat ik het nooit zou leren, maar ik kon er niets aan doen en boos worden zou me niet helpen - zei de jonge man - Ondanks alles had ik nooit het gevoel dat ik minder waard was dan anderen en dit heb ik te danken aan mijn docenten. Ook zij hebben hard gewerkt om mij de lessen te laten volgen en als ze eerder verschillende lezingen voor thuis hadden toegewezen, beseften dat ze dezelfde resultaten konden krijgen met video's die ook geschikt waren voor mij".

Van de Ralph Allen School waar de jongen afstudeerde, kwamen de complimenten van het personeel en de beste wensen voor een rooskleurige universitaire toekomst. Het is duidelijk dat er ook op de universiteit iemand zal zijn die zijn opleiding nauwlettend zal volgen en hem zal begeleiden op het pad naar zijn afstuderen, maar we zijn er zeker van dat hij degene zal zijn die zichzelf opnieuw de nodige kracht zal geven om door te gaan met opgeheven hoofd.

Veel succes, Olivier!

Advertisement