"Ik wil niet dat mijn schoonmoeder in ons bed slaapt, maar mijn man is het niet met me eens: ben ik verkeerd?”

Janine image
door Janine

24 September 2022

"Ik wil niet dat mijn schoonmoeder in ons bed slaapt, maar mijn man is het niet met me eens: ben ik verkeerd?”
Advertisement

Schoondochter en schoonmoeder: twee figuren die niet altijd met elkaar overweg kunnen. Als je het geluk hebt dat dit wel het geval is, kan dit een van de beste relaties blijken te zijn, bijna vergelijkbaar met de relatie die je met je ouders hebt, maar als het misgaat, kan de relatie heel moeilijk te verdragen zijn.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van die, ondanks de aanvankelijk goede relatie met de moeder van haar man, bezwaar maakte tegenover ​​een ietwat overdreven verzoek. Laten we samen kijken waar het om gaat.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vrouw in kwestie vertelde haar verhaal in een Reddit-post waarin ze gebruikers om advies vroeg. "De moeder van mijn man is ongeveer een week geleden naar ons toe verhuisd - schrijft de auteur - Ze moet het huis renoveren en we zijn blij haar te verwelkomen. Om het haar naar de zin te maken, hebben we een kamer leeggemaakt met alle comfort erin: een bed met structuur, TV, gordijnen, kledingkast en alle andere noodzakelijke accessoires. Ze was er enthousiast over en ze was er erg blij mee". Jammer voor wat er later gebeurde.

Op een dag kwam de vrouw thuis van haar werk, kwam de kamer van haar en haar man binnen en trof haar schoonmoeder in bed aan terwijl ze een dutje deed. Toen ze wakker werd, vertelde ze haar hoe goed het haar in die kamer was bevallen, hoe ontspannend het was om daar 's middags te slapen in plaats van in de kamer die voor haar bedoeld was, en deze lofprijzing ging enkele dagen door. Uiteindelijk vroeg ze haar zoon en schoondochter om daar elke dag haar dutje te mogen doen, in plaats van in haar eigen bed.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Toen mijn man me duidelijk vertelde dat dit haar verzoek was en dat hij ermee instemde, weigerde ik categorisch om het te accepteren - schrijft deze vrouw - Mijn man was het er niet mee eens, hij beschuldigde me ervan te willen voorkomen dat zijn moeder zich in ons huis op haar gemak voelde en noemde me egoïstisch. Ik antwoordde dat ze op de beste manier werd verwelkomd en dat ze een hele ruimte aan haar gewijd had om te doen wat ze wilde, maar dit was niet ok".

Desondanks was hij het helemaal niet eens met zijn vrouw, zozeer zelfs dat hij besloot niet meer met haar te praten totdat ze van gedachten veranderde. Maar mag je verwachten dat je partner net zo denkt als wij, of is het democratisch om ook een ander standpunt te aanvaarden? De schoonmoeder had tenslotte geen slechte regeling en had hier tevreden mee kunnen zijn zonder iets anders te verwachten, iets dat veel internetgebruikers hebben beweerd, die de kant van de auteur van de post hebben gekozen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement