Dochter herinnert vader met dementie eraan dat ze familie zijn: "Ik weet niet of ik je vader ben, maar ik hou van je"

Janine image
door Janine

27 September 2022

Dochter herinnert vader met dementie eraan dat ze familie zijn: "Ik weet niet of ik je vader ben, maar ik hou van je"
Advertisement

Dementie is een vreselijk verraderlijke aandoening die het leven van degenen die eraan lijden en hun omgeving ongelooflijk moeilijk maakt. Als het een ouder is die erdoor getroffen is, voelen de volwassen kinderen veel verdriet om te zien hoe de herinneringen van de persoon die hen heeft opgevoed vervagen totdat ze de persoon die ze ooit waren niet meer herkennen. Bailey weet er alles van, een jonge vrouw die heeft besloten haar ervaring op TikTok te delen en te vertellen over haar dagen met haar vader die aan dementie lijdt.

via TikTok/ baileyrosek

Advertisement
TikTok - @baileyrosek

TikTok - @baileyrosek

Scott, de vader van Bailey, lijdt aan Wernicke encefalopathie, dus zijn Bailey en haar zus nu zijn belangrijkste begeleiders. In deze specifieke video herkent Scott zijn dochter niet meer en wil hij geen vader genoemd worden, ook al realiseert hij zich dat ze een unieke betekenis voor hem heeft, en slaagt hij erin dit concept op een heel lieve manier uit te drukken.

In de clip legt Scott uit dat hij - zelfs als hij niet begrijpt waarom en hoe - "gevoelens" heeft voor zijn dochter. Hij is zich ervan bewust dat hij haar kent en dat ze belangrijk voor hem is. Het feit dat ze hem papa noemt, maakt hem ongemakkelijk, maar hij accepteert haar voorstel om hem Scott te noemen in plaats van papa om hem meer op zijn gemak te stellen. "Maar ik weet dat ik van je hou", zegt haar vader, eraan toevoegend: "We zijn familie".

Advertisement
TikTok - @baileyrosek

TikTok - @baileyrosek

Bailey zei dat Scott haar op veel dagen van de week vergeet, maar soms kan het hem helpen herinneren als ze foto's van hen samen laat zien. In het meest hartverwarmende deel van de video kijkt hij naar foto's van de twee samen en, nadat hij zich eindelijk heeft herinnerd dat ze echt zijn dochter is, vraagt ​​Scott haar of hij haar gekwetst heeft. Ze antwoordt kalm: "Nee, je hebt mijn gevoelens niet gekwetst. Ik probeer je alleen wat duidelijkheid te geven."

De gebruikers waren erg onder de indruk van het tafereel en complimenteerden Bailey met hoe ze met liefde en zorg omgaat met de pathologie van haar vader: "Je doet geweldig werk, Bailey. Ik vind het mooi hoe kalm en liefdevol je hem gerust weet te stellen en hem weer tot zichzelf brengt. Je bent een geweldig meisje”, merkte een jonge man op.

Advertisement