Op 11-jarige leeftijd geeft ze Engelse les aan andere kinderen: hulp voor degenen die zich geen privéleraar kunnen veroorloven

Janine image
door Janine

20 Oktober 2022

Op 11-jarige leeftijd geeft ze Engelse les aan andere kinderen: hulp voor degenen die zich geen privéleraar kunnen veroorloven
Advertisement

Anderen helpen, jezelf ter beschikking stellen zonder iets terug te verwachten, is niet zo'n vanzelfsprekende bereidheid om te hebben. Er zijn mensen die zich er niet toe in staat voelen en anderen die daarentegen nooit terughoudend zouden zijn en alles zouden doen om mensen in moeilijkheden een ​​handje te helpen. Vaak, en ten onrechte, wordt gedacht dat dit te maken heeft met leeftijd, daarom kunnen sommige dingen alleen gebeuren als je volwassen bent, maar het is niet de pure realiteit.

Kinderen leren ons namelijk dat om goed te doen, je een bepaalde tijdsdrempel niet zou moeten overschrijden, maar het kan op elk moment in je leven worden gedaan, of je nu een jongere of een volwassene bent. Het bewijs hiervan is het meisje waar we je over willen vertellen, die het hele web sprakeloos achterliet vanwege haar vrijgevigheid. Laten we eens kijken.

via Miniteacher_oficial/Instagram

Advertisement
miniteacher_oficial/Instagram

miniteacher_oficial/Instagram

De mini-teacher, zoals ze wordt genoemd, is een 11-jarig meisje dat een kleine ster op internet is geworden, niet vanwege het delen van grappige video's of iets dergelijks, zoals veel gebruikers tegenwoordig doen, maar omdat ze haar YouTube-kanaal heeft geopend waar ze Engelse les geeft aan mensen die het minder goed hebben dan zij.

Eleonora Costa komt oorspronkelijk uit Brazilië en spreekt al Engels sinds ze heel klein was. Haar moeder Juliana Costa werkt als lerares en geeft les in deze taal, waardoor haar dochter er altijd mee in contact is geweest en al snel een groot kenner werd. Waarom deze kennis alleen voor zichzelf houden? Een terechte vraag die ze beantwoordde door zich beschikbaar te stellen voor kinderen die niet de mogelijkheid hadden om tegen betaling te studeren, maar die toch een nieuwe taal zouden moeten kunnen leren.

Advertisement
miniteacher_oficial/Instagram

miniteacher_oficial/Instagram

En zo ontstond haar videokanaal "Mini-Teacher", waarop regelmatig clips worden geüpload waarin de 11-jarige Engels leert. Sympathiek en zelfverzekerd in het uiten van zichzelf, weet het meisje hoe ze de aandacht van leeftijdsgenoten moet trekken en weet ze hoe ze hen de taal moet leren zonder de aanwezigheid van een volwassene. Dit is echter niet haar enige inzet in dit verband.

Eleonora ging namelijk samen met haar moeder Juliana naar een instituut dat soortgelijke initiatieven organiseert en stelde zichzelf beschikbaar om lessen te geven in aanwezigheid van kinderen en tieners. Een manier om, niet alleen via video, bij te dragen aan de opleiding van diegenen die geen privéleraar kunnen betalen, maar toch recht hebben op een goede schoolopleiding.

miniteacher_oficial/Instagram

miniteacher_oficial/Instagram

Iedereen moet zijn eigen weg in het leven kunnen volgen en denken zijn dromen waar te kunnen maken. Eleonora heeft laten zien dat dit allemaal mogelijk is dankzij goede mensen zoals zij, die zich beschikbaar stellen en graag mensen in moeilijkheden helpen, wat het ook is.

Complimenten voor deze geweldige kleine lerares.

Advertisement