6-jarige jongen gepest op school omdat hij nagellak op heeft: zijn vader verdedigt hem op internet

Janine image
door Janine

21 November 2022

6-jarige jongen gepest op school omdat hij nagellak op heeft: zijn vader verdedigt hem op internet
Advertisement

Pesten is een groot probleem dat moet worden aangepakt, vooral de laatste jaren en in elke context. We vertrekken vanuit de gezinssfeer om vervolgens over te gaan naar de schoolsfeer en zorgen zo voor bewustwording bij de kinderen. In feite is het essentieel dat ze begrijpen hoe belangrijk het is om zich niet slecht te gedragen tegenover anderen en niet met grappen en kleine of grote pesterijen de mensen om hen heen diep te raken.

In het geval waarover we je gaan vertellen, is er iets kleins maar heel belangrijks gebeurd. Centraal in het verhaal staat een 6-jarige jongen en zijn vader die besloot het verhaal op internet te delen om reflectie over dit onderwerp te stimuleren.

via @dougweaverart/Tik Tok

Advertisement
@dougweaverart/Tik Tok

@dougweaverart/Tik Tok

Doug Weaver is docent kunst en vader van Finley, een 6-jarige jongen die sinds kort naar de basisschool gaat. Volgens de man is de jongen altijd al een grote fan geweest van kleuren en kunst, daarom houdt hij ervan zijn nagels te lakken. Precies. De jongen vindt het leuk om zijn handen gekleurd te zien en het heeft hem nooit problemen opgeleverd. Tenminste totdat hij in een iets hogere leeftijdscategorie terechtkwam.

Naar de lagere school gaan betekende niet alleen een nieuwe weg inslaan, maar ook te maken krijgen met zaken die tot dan toe aan de zijlijn waren gebleven. In een video die op zijn Tik Tok-account werd geplaatst, vertelde vader Doug hoe zijn zoon tijdens een weekend plezier beleefde aan het lakken van zijn nagels en hoe hij de volgende dag naar school ging zonder het eraf te halen. Dit heeft de aandacht van zijn vriendjes getrokken, helaas op een negatieve manier.

Advertisement

"Hij kwam maandag thuis en vertelde ons dat 3 van zijn 11 klasgenoten hem in de maling hadden genomen vanwege zijn handen”, zei de man. Ze vertelden hem dat nagellak aanbrengen iets "meisjesachtigs" is, maar hij antwoordde dat er geen dingen zijn die alleen jongens kunnen doen en ook niet dingen die alleen meisjes kunnen doen. Toen we hem vroegen wat hun antwoorden waren, zei hij dat twee van hen bij hun mening bleven, terwijl de derde erover nadacht en het met hem eens was."

Blijkbaar, zoals vaak gebeurt, kan praten en het aansnijden van een onderwerp alleen maar een vruchtbare discussie opleveren - zij het beperkt, gezien de leeftijd - en zich openstellen ​​​​voor nieuwe interpretaties van de werkelijkheid.

De clip die door deze ouder is gepost, is door meer dan 1 miljoen mensen bekeken en kreeg heel veel reacties. Sommigen van hen waren het met Doug eens dat ze ondanks de leeftijd van het kind over sommige kwesties praatten, terwijl anderen hem hard bekritiseerden. Voor deze laatsten bestond het risico het kind in de war te brengen. "Hoe kan ik dit doen als ik alleen maar zeg dat het niet juist is om hem te plagen omdat hij nagellak draagt?" - antwoordde de man.

Het was zijn bedoeling om duidelijk te maken dat anderen niet onder druk moeten worden gezet om wat ze doen, voor wat hen interesseert en voor hoe ze zichzelf presenteren in de meest uiteenlopende contexten. "Kortom - concludeerde de man - het is gewoon wat kleur op de nagels, niets meer".

Van welke mening ben jij?

Advertisement