Ze betaalt de koffie en de barista stopt haar kleingeld rechtstreeks in de fooienpot: klant is verbijsterd

Janine image
door Janine

04 Oktober 2022

Ze betaalt de koffie en de barista stopt haar kleingeld rechtstreeks in de fooienpot: klant is verbijsterd
Advertisement

In veel landen is het verplicht om de ober die ons in het restaurant bedient een fooi te geven, ook omdat fooien vaak het grootste deel van hun maandinkomen vertegenwoordigen. Meestal moet de fooi dan in verhouding staan ​​tot het totale bedrag dat is uitgegeven in het restaurant of de bar waar de maaltijd is genuttigd. Het moet echter gezegd worden dat de fooi niet altijd wordt opgelegd, integendeel - op veel plaatsen is het de klant die het beoordeelt. Daarom was een meisje stomverbaasd toen de barista haar niet het wisselgeld gaf dat ze verschuldigd was, maar het rechtstreeks in de fooienpot deed, zonder haar toestemming te vragen.

via TikTok / recycledboyfriend

Advertisement
TikTok / recycledboyfriend

TikTok / recycledboyfriend

Hoe zou jij je als klant voelen als de ober of de verkoper die je bediende het als vanzelfsprekend en verplicht zou beschouwen dat je een bedrag zou achterlaten? De hoofdpersoon van dit verhaal vertelde op haar TikTok-account wat er gebeurde in het verkooppunt van een beroemde keten van Amerikaanse coffeeshops, wat enige controverse veroorzaakte. Lily Kate Holbert is een van die weinige mensen die nog steeds contant geld gebruikt om te betalen, vooral als het gaat om bijvoorbeeld een kopje koffie aan de bar. Zoals elke ochtend had de vrouw hetzelfde drankje genuttigd aan dezelfde bar en betaalde ze contant aan de kassa. Deze keer gebeurde er echter iets bizars, waardoor de klant diep in verlegenheid werd gebracht: de caissière, in plaats van het verschuldigde wisselgeld terug te geven, stopte het rechtstreeks in de fooienpot, zonder Liily zelfs maar te vragen of ze ermee instemde of op zijn minst bereid was een paar munten als fooi te geven.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

De video waarin Lily over haar ervaring vertelt, is door meer dan 240.000 mensen gezien en de reacties van gebruikers lieten niet lang op zich wachten. Onder hen waren er die het meisje vroegen of ze op dat moment iets tegen de serveerster had gevraagd of gezegd, omdat ze haar geen wisselgeld had gegeven: "Je had haar iets moeten zeggen! Gewoon op een vriendelijke manier “mag ik mijn wisselgeld, alstublieft?”. En kijken hoe ze reageerde.” schreef een gebruiker. Vele anderen waren het erover eens dat de jonge vrouw iets had moeten zeggen, maar vele anderen vroegen zich eenvoudig af: wat als het een vergissing was en de caissière zich in verlegenheid zou voelen? Een gebruiker suggereerde dat, als barman zijnde, de beweging van de hand naar de fooienpot soms gewoon automatisch is. Sommigen bekritiseerden de jonge vrouw op subtiele wijze omdat ze ophef over fooien veroorzaakte met haar video: "Als je het je kunt veroorloven om voor een kopje koffie te betalen, kun je het je ook veroorloven een fooi te geven", of zelfs: "Wat is er, heb je nog nooit iemand een fooi gegeven?".

Hoe denk jij erover? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement