89-jarige gedwongen haar huis te verlaten door een waarschuwing van de bank: de buren verrassen haar door het voor haar te kopen

Janine image
door Janine

15 Oktober 2022

89-jarige gedwongen haar huis te verlaten door een waarschuwing van de bank: de buren verrassen haar door het voor haar te kopen
Advertisement

Soms hebben we de neiging om het belang van het leven in een huis als vanzelfsprekend te beschouwen en als het tijd is om te vertrekken, realiseren we ons de vele herinneringen die die vier muren centimeter voor centimeter hebben gekoesterd. Mevrouw Angie Tyma, 89 jaar, weet dat heel goed, en ze kan zich geen dag herinneren zonder haar huis in Hudson, in Florida, de Verenigde Staten, waar ze 35 jaar heeft gewoond.

Mevrouw Tyma was niet van plan ergens anders heen te gaan, maar dat veranderde allemaal toen ze zich in een moeilijke situatie bevond.

via Youtube / WFLA News Channel

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Na een periode van economische moeilijkheden werd het huis van mevrouw Tyma door de bank verhypothekeerd. Het begon allemaal toen ze, omdat ze de aankoop van het onroerend goed niet kon betalen, de hulp kreeg van een dierbare familievriend, die de aankoop van haar huis op zich nam, zodat ze daar kon blijven wonen.

Tyma betaalde de hypotheek maandelijks aan deze vriend, alsof het een huur was, maar buiten haar medeweten stopte de man met het betalen van de afbetalingen aan de bank. Op een dag arriveerde Tyma, vond een briefje op de deur en haar persoonlijke bezittingen in de tuin waardoor ze begreep dat ze het huis moest verlaten. Zo belandde mevrouw Tyma in een motel aan de andere kant van de stad totdat ze onderdak kon vinden. Ondertussen wist de vrouw echter niet dat haar buren iets heel speciaals voor haar organiseerden.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

De hele buurt is namelijk dol op mevrouw Tyma en toen ze het nieuws van haar verhuizing hoorden, weigerden ze hun vriendin in de kou te laten staan, wie weet waar. "Iedereen kent Angie. Ze heeft twee honden waarmee ze wandelt. Ze is een oudere vrouw, maar ze is behoorlijk stoer en heeft veel energie", zegt Danielle Calder, de buurvrouw van mevrouw Tyma.

Het was mevrouw Calder die, in een episch gebaar van vriendelijkheid, besloot het huis van mevrouw Tyma zelf van de bank te kopen met het precieze doel het gratis aan haar vriendin terug te geven. De rest van de buurt kwam ook bijeen om het pand te renoveren en in zijn oude glorie te herstellen. Toen ze zag wat haar buren hadden gedaan, huilde mevrouw Tyma tranen van vreugde en bedankte ze al haar vrienden, een voor een: “Ik voel me onderdeel van een grote familie!”, merkte ze op.

Een liefdevol gebaar dat deze vrouw ongetwijfeld nooit zal vergeten.

Advertisement