School schorst zijn beste vriend voor wat hij aan had: 16-jarige protesteert door in trouwjurk naar de les te gaan

Janine image
door Janine

06 Oktober 2022

School schorst zijn beste vriend voor wat hij aan had: 16-jarige protesteert door in trouwjurk naar de les te gaan
Advertisement

Als je in de puberteit komt, is het goed om op alle mogelijke manieren te proberen je ideeën te laten gelden. Er zijn jonge mensen die zeer alert zijn op hun rechten en die, als iets niet gaat zoals het hoort, eisen dat ze hun mening kunnen uiten. Deze worden niet altijd gehoord, maar het is goed dat iedereen zijn gedachte kenbaar kan maken.

Iets wat de hoofdpersoon van dit verhaal wilde doen, die met de steun van zijn moeder en op een volkomen vreedzame manier protesteerde tegen het besluit van de school jegens zijn beste vriend. Laten we samen uitzoeken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

In een bericht dat op de community Reddit verscheen, vertelde een moeder het verhaal waarbij zij en haar zoon betrokken waren, om advies te krijgen. De vrouw zei dat haar 16-jarige zoon voor discussie zorgde om in de klas te verschijnen als bruid. Precies. De jongen had niet zomaar iets aan, maar had aan zijn moeder gevraagd of hij haar trouwjurk mocht lenen voor een protestactie.

De school waar hij naar toe ging, had zijn beste vriend geschorst omdat hij, volgens hen, kleding droeg die niet gepast was voor de omgeving waar hij zich bevond. De klasgenoot was in de klas verschenen met een naveltruitje en dit had hem de verwijdering van het instituut gekost. De 16-jarige was het niet eens met deze beslissing en vroeg zijn moeder om de trouwjurk en de volgende dag droeg hij die om naar school te gaan.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Verbaasd over de keuze maakten enkele klasgenoten foto's en video's die op sociale media rondgingen en leidden tot een groot aantal commentaren, waarvan velen kritisch waren en het niet eens waren met zijn keuze en met de toestemming van zijn moeder. Andere ouders van jongeren die op dezelfde school studeerden, namen ook contact op met de vrouw en gaven aan dat ze teleurgesteld waren omdat ze haar zoon zo gekleed naar de klas had gestuurd.

Onder Reddit-gebruikers zijn er echter velen die de vorm van vreedzaam protest van de 16-jarige interessant vonden en zijn vechtlust waarderen als een volwassen persoon die het niet eens is met een beslissing en de juiste weg vindt - en ironisch ook - om het bekend te maken. Ondersteuning voor de vriend die deze jongen eer aandeed en zijn grote solidariteit toonde met een leeftijdsgenoot.

Wat vind jij ervan?

Advertisement