Van junkfood naar minder kilo's dankzij chirurgie en training: “Ik draag voor het eerst een bikini”

Janine image
door Janine

11 Oktober 2022

Van junkfood naar minder kilo's dankzij chirurgie en training: “Ik draag voor het eerst een bikini”
Advertisement

Niemand zou zich ongemakkelijk moeten voelen met zijn lichaam, maar toch bestaat er nog steeds een ouderwetse mentaliteit over esthetiek die een vrouw vooral zou moeten behouden. Met uitzondering van elk soort probleem betreft de gezondheid, zou iedereen vrij moeten kunnen zijn om zijn eigen vormen te hebben zonder zich veroordeeld te voelen. Helaas is dit niet het geval, en het is de reden waarom veel meisjes hun toevlucht nemen tot cosmetische chirurgie. Dat gezegd hebbende, is het om gezondheidsredenen ook aan te raden om af te vallen als je teveel kilo's weegt. Wanneer gezondheid en esthetisch ongemak samenkomen, ben je klaar voor verandering. Zo was het tenminste voor Scarlet, de jonge hoofdpersoon van dit verhaal.

via Dailymail

Scarlet werd, net als zoveel andere mensen met overgewicht, vaak gepest op school en vond net zo vaak haar emotionele toevlucht in voedsel. Een vicieuze cirkel die ertoe leidde dat ze steeds meer aankwam en zich steeds meer afzonderde van de buitenwereld. Gelukkig herkende Scarlet haar verslaving aan eten en de malaise waarin ze verkeerde, dus op een mooie dag besloot ze dat ze iets ging doen om haar leven te veranderen. De jonge vrouw stroopte haar mouwen op en spaarde voldoende om een ​​operatie te kunnen ondergaan om de overtollige kilo's kwijt te raken. Het lijkt misschien vreemd, omdat er vaak wordt gezegd dat geld niet gelukkig maakt, maar Scarlet had enkele duizenden dollars nodig om tot een voldoening gevend figuur te komen.

Advertisement

Natuurlijk kan alleen een operatie geen wonderen verrichten, en Scarlet begon veel te bewegen en meer tijd aan zichzelf te wijden. Een ander essentieel aspect om af te vallen was het leren volgen van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Voordat ze aan haar reis begon, woog de 25-jarige bijna 160 kg, maar na de eerste operatie slaagde ze erin af te vallen tot 82 kg. De jonge vrouw droeg voor het eerst een bikini en begon ook op andere punten meer zelfvertrouwen te krijgen: haar leven begon de goede kant op te gaan.

Tegenwoordig is Scarlet erg populair op sociale media, zelfs bij al die jongeren die haar ooit pestten op school vanwege haar gewicht. Ze wil natuurlijk niets meer van hen weten, ook niet als ze contact met haar proberen op te nemen, en beweert dat die berichten gewoon een mooie boost zijn voor haar zelfrespect. De jonge Scarlet is zeker een goed voorbeeld voor al diegenen die een moeilijke tijd doormaken en die zich herkennen in haar eetverslaving: je kunt er levend en veel gezonder uit komen dan voorheen, Scarlet kan het bevestigen! Volg haar op Instagram om meer te weten te komen over haar verhaal.

Advertisement